Movie time

Det gick bra ikväll med bokpresentationen på spanskan. Det blev En flykting korsar sitt spår av Aksel Sandemose för min del. Om jag valde rätt eller inte vet jag ej men den är en av mina libros favoritos.

Nya uppgifter på gång till nästa kurstillfälle. Då blir det att välja en film att skriva om.  Det blir svårt för jag tittar inte speciellt mycket film och hur kan jag sedan minnas de filmer jag sett. Samtidigt vill jag välja en film som skiljer sig från mängden, en film som är sticker ut lite grann. Jag tror de två närmaste dagarna blir till att leta film och att titta film för det är så länge sedan sist jag såg en bra film att jag måste börja på nytt. Jag har heller ingen lista på filmer jag sett vilket hade varit till stor hjälp. – Har jag nämnt att jag är en liten diggare av Uuno Turhapuros filmistiska äventyr? Fast de filmerna kommer nog i inte på tal, lika lite som Åsa-Nisses bravader.

Hur får man snabbt tag i en film eftersom jag inte har Netflix? Jag tror att jag får gå på känsla och se det jag hittar på nätet eller i min bokhylla för några filmer på VHS och DVD har jag ändå. Jag bara inte minns vilka.

Här faller det sig naturligt att fråga vilken er favoritfilm är? Har ni Netflix och hur ofta tittar ni på film?

Annonser

8 reaktioner till “Movie time”

 1. ”Crash”.

  Absolut ”Crash”. Har du ingen favoritfilm tidigare finns här stora möjligheter att få en. Den är faktiskt ofta ömsint.

  Det finns minst två ”Crash” men detta är den från 2004. https://en.wikipedia.org/wiki/Crash_(2004_film)

  Eller varför inte ”Sex. lögner och videoband”, den är betydligt gulligare än vad titeln antyder. Och kortare än föregående.

  Allt ska ju vara tre i min värld, så varför inte som slutalternativ ”Amateur” av Hal Hartley. Alla är bokstavligt talat amatörer i sina, i filmen, nya roller/sysselsättningar. Och Elina Löwensohn är ju ståtligt vacker och sensuell som den prostituerade Sofia Ludens (bara namnet), färsking i utpressarbranschen. Också det en hyfsat gullig film, med humor.

  Jag har valt bort allt brutalt, eftersom jag vet att det inte ryms i din tekopp.

  Gilla

  1. Jag tackar för sista meningen! ”Sex. lögner och videoband” har jag sett. Det vet jag men exakt vad den handlar om minns jag inte. Här får jag friska upp minnet något. Crash och Amateur får jag kolla upp.

   Gilla

  1. Ja, det stämmer. Och läraren tyckte att vi kanske skulle ha med åtminstone någon finsk film. En annan film, som också finns på tuben, är Framom främsta linjen.
   Vi får se var det landar.

   Gilla

 2. Jag ser på film lite då och då. Helst på bio. Den bästa film jag sett är Gökboet med Jack Nicholson.

  Gilla

  1. Ah, Gökboet, den har jag sett. För länge sedan. Den var bra!
   Bio, jättelänge sedan jag såg en riktig långfilm på bio.

   Gilla

 3. Jag såg faktiskt En man som heter Ove på TV på jul och mot min förmodan tyckte jag om den! Det är kul då man tycker om något man inte alls förväntat sig. Annars ser jag inte på film…har inte tålamod att sitta stilla eller något dylikt. Men Ove filmen skulle jag ändå inte berätta om tror jag. Kan t.o.m. vara lättare att hitta en film som man minns då man inte sett så många 😉

  Gilla

  1. Den filmen skall jag se. Den kommer säkert på TV någon gång framöver. Jag har nämligen åter fått igång Tv:n efter 2-3 års frånvaro. Jag är inte heller någon stor filmdiggare men några har jag iaf sett.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.