Livet på landet,  Upplevelser

Sköna härliga sommar, till SkäriFolk jag far

Vi människor älskar att prata om vädret. Ofta om det är dåligt väder och speciellt på midsommar när ”alltid-dåligt-väder-på-midsommar” skall bekräftas.

Eller så är det för varmt. Som nu. Nästa vecka lovas sol hela veckan och temperaturer närmare +30 C. Då är skuggan guld värd och tidig morgon eller sen kväll är den bästa tiden på dygnet. Nej, vi skall inte klaga på vackert väder i onödan, tids nog har vi regn och rusk, kyla som går in i märg och ben.

Idag hade jag tänkt att åter åka till Kaustby och festivalen där men planerna har ändrats. Istället blir det SkäriFolk på Bergö söder om Vasa. En ny festival med visa, folk och rock. Vid kolla av den musik som senare idag kommer att spelas fastnade jag definitivt för denna nykomling bland festivaler och kommer att ge den en chans. Konceptet låter bra: fin musik i skärgårdsmiljö. Barnen får också sitt genom Apan Anders som startar evenemanget kl. 15.00. Man måste ta vara på tillfället när det bjuds på evenemang ute på landsbygden här i Österbotten.

Till på köpet har jag aldrig tidigare besökt Bergö så det blir intressant att se denna skärgård och bebyggelsen där. Färja får man också åka dit. Gratis!

Musiken intressant och mest ser jag fram emot The Heartbeat Band. Riktigt bra musik. Även de andra banden verkar bra så jag ser fram emot en härlig kväll i Bergö ikväll.


Skärifolk – Bergö

The Heartbeat Band  

Fåren ser ut att ha det bra i  hagen tidigt på morgonen. Senare på dagen blir det väl hett under pälsen

Sister Jane bjöd på grillat igår kväll och vi lät oss väl smaka!

Allehanda blomster har sin högtid nu. Allt från strålande färggrant till dämpade färger.

4 kommentarer

 • Erika

  Presic det du skrev..strunta i de där ikonerna och skriv in blogglänk , vilket jag gjort hela tiden.
  Har som jag skrev provat allt, men ändå kommer jag in på ikonen WordPress automatisk när jag
  skickar kommentaren. Nu ska jag skriva in min blogglänk och strunta i de tre ikonerna.
  Tro mig, det blir likadant igen. Jag skrev också in en annan e-post nu.

  • Erika

   Herre gud det fungerade. Orsaken är att jag skrev in en annan e-post.
   Vilket egentligen inte ska har någon betydelser men, troligen var det orsaken.

   • PJ

    Det kan vara så att om du använder en epost adress med vilken du är ansluten till ett wordpress-konto är du tvungen att logga in/bekräfta ditt konto men om du använder en adress som wordpress inte känner till så går det bra. En tanke om detta mysterium.

    • Erika

     För tusen år sedan var jag på WordPress, skämt åsido det är ungefär 15 år sedan jag hade en diktblogg där.
     Efter den tiden, har jag aldrig varit där mer. Nu var den gåtan löst. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.