Allehanda

Lite nytt på bloggen

Understundom kan det hända att det dröjer några dagar mellan inläggen på denna blogg. Kanske har jag tillfälligt tappat inspirationen eller så har jag annat för mig. Jag försöker i alla fall få in åtminstone två inlägg per vecka men jag förstår att mina hängivna läsare helst vill ha två fullmatade inlägg med makalösa bilder per dag. Detta lär dock dröja men hav tröst, jag har ett alternativ.

Om ni tittar näst längst ned i högra sidan av bloggen, alltså förbi kameramannen med hatt och sökfunktioner så kommer ni att finna en nyhet, nämligen ”Välj slumpmässigt inlägg”. Där finns fem förslag med inlägg från denna mera än nio år gamla blogg. Skulle inte något av inläggen falla er på läppen kan ni klicka på rubriken eller uppdatera sidan så kommer fem nya förslag bland alla 1896 inlägg. Bra va? Inte en dag utan något intressant att läsa på denna blogg!

Ska jag säga som det är så tycker jag att det är nästan intressantare att läsa dessa gamla inlägg än de nya. Kanske för att jag glömt bort de flesta och då blir de som nya även för mig.

Egentligen var jag ute för att skapa en funktion på bloggen där man kan beställa epost när jag publicerar nya inlägg men se det hittade jag inte bland widgetarna på bloggen och mycket bättre gick det inte heller när jag sökte på nätet.

En annan ny grej på bloggen är att jag har gjort en sida strax under toppbilden med rubriken ”Artister på Urkult”. Ett litet projekt som tar lite tid men tanken är att få med alla artister som uppträtt på Urkult från år 1995 fram tills nu.

Här kan jag kanske också göra reklam för en startsida för Internet som jag gjort, full med länkar. Mest för oss här i Österbotten men sidan är säkert också användbar för andra som vill ha en fast sida att inleda surfandet med. Så varsågoda!
http://kanin.simplesite.com/ 

Några bilder:

Ännu en solnedgång. Många solnedgångar blir det och igår kväll var det fint i fjärdsändan i Oravais. Fint hade det också varit om bord och sittbänkar hade varit i skick. Märkligt att det inte görs något åt detta!

Jag visade på Facebook en Volvo Duett på Juthbacka-marknad som absolut inte hade lacken i skick. Som motvikt fanns också denna vackra Duett på marknaden. Med släpkärra.

Jag hade denna kommande höst inte tänkt åka till fjällen men få se om jag kan hålla mig. Det börjar så smått suga i fjälltarmen. Detta är en vy någonstans mellan Stora Sjöfallet  och Ritsem ifjol 2018 på hösten.

8 kommentarer

 • annepauline

  Vilken kul idé att välja slumpmässiga inlägg. Jag kommer absolut inte ihåg hur jag hittade din blogg och när jag började kommentera. Jag läste ju flera bloggar, ja, ganska många för några år sedan men nu läser jag egentligen bara din. Dagnys, 107 åringens blogg, läser jag då och då. Ibland kan det hända att jag går in och läser någon ”okänd” blogg men oftast blir det en gång och aldrig mer. Tänk så många totalt ointressanta bloggar det finns. Tycker jag, ja, haha!

  • Per

   Roligt att du gillar den nya funktionen på bloggen!
   Då är du sparsmakad om du bara läser min och Dagnys blogg. Min blogg befinner sig i fint sällskap.
   Det handlar naturligtvis mycket om tid och intresse men roligt att du läser min blogg!

   Själv läser jag regelbundet ett tiotal bloggar och ibland blir det fler när jag har tid och andan faller på.

   En blogg som för mig är rätt ny heter ”Brygd – en osalig röra”.
   Det är sambon till Alfred Backa som skriver denna blogg och jag gillar texten och tonen i bloggen. Bilderna har ett speciellt filter.
   https://brygd.net/

 • Erik Forsling

  Ja du väljer såklart dina intervall mellan inläggen, det har ingen med att göra. Vi ses när vi ses, precis som normalt umgänge sker på stan. Egentligen har jag mycket mer att skriva, men det får anstå till efter detta. Unskyld. Däremot vill jag påpeka att jag läste ditt inlägg om bloggens nya stajl igår, eller i förr – men jag kan ännu inte avnjuta funktionen skrolla ner i högerfältet. Det har jag alltid kunnat tidigare. Mannen med hatten, som gömmer sig bakom en kamera går inte att bli av med, d.v.s. genom att skruva ner/upp honom till några andra nivåer. Skulle skriva mer, men somnade i natt och vaknade förvirrad nu. Vi hörs.

  • Per

   Som bloggare vill jag komma med något vettigt med jämna mellanrum och minst två inlägg per vecka tycker jag är helt ok. Blir det färre inlägg är det stor risk att jag tappar läsare. Samtidigt får inte bloggandet bli ett måste; det skall vara roligt att blogga.

   Hmm, tråkigt att du inte kommer åt de slumpmässiga inläggen. Har du testat med en annan webbläsare? Jag har inte direkt något råd för hur du får det att funka. Även i min mobiltelefon fungerar det perfekt.

   Kanske andra läsare vill kommentera om detta?

 • annepauline

  Jag kommer åt de slumpmässiga inläggen utan vidare lätt som en plätt. Men det går helt automatiskt så något råd att ge hur det fungerar har jag dessvärre inte. Jag läste precis ett gammalt inlägg som heter ”Flanell”. Mycket kul att läsa! Dessutom fick jag som ren nostalgi tripp en bild på Kyrkoapoteket i Vasa. Nog är det en härlig byggnad. Där sprang man och köpte salmiakpulver i små papperspåsar en gång i tiden.

  • Per

   Aha, så du får det att fungera? Bra så för jag tror nog att det är i skick. Däremot har jag inte hittat något för att få epost om nya inlägg, vilket var syftet från början.

   Jo, det finns nog ett och annat kul där från förr i välden, både som blogginlägg och som innehåll. Salmiakpulver, finns det ännu att köpa?

 • Erik Forsling

  Hej igen.

  Gamle Sherman var osedvanligt vrång idag när jag startade. Jag gissar att han ligger på dödsbädden, och snarast bör tömmas på sitt testamente, vad gäller det som ska sparas. Därför gick jag till köket i min lägenhet och startade Färskingen. Han har ännu inget riktigt namn. Där fungerade din sida som den skulle.

  • Per

   Så bra att nykomlingen kan hantera min blogg!
   Aha, då så är det bara ett namn som saknas för Färskingen innan den kan träda i tjänst? Få se vad det blir.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »