Allehanda

Svårt

Idag har i republiken offentliggjorts kandidaterna till årets bloggpris, på just bloggpriset.fi. Jag noterar att hela arrangemanget har blivit rätt stort med rubriker både i tidningar och med inslag i radion. Det hela kulminerar i en stor gala i huvudstaden.

Detta skall då vara gräddan av bloggarna i Svenskfinland för tillfället och kan så vara, även om det säkert finns bloggar i buskaget som brädat både den ena och den andra bland kandidaterna. Men gott så, alla kan inte vara med och det är säkert inget lätt arbete att vaska fram aspiranterna.

Själv funderar jag på att byta namn på min blogg. Till vad vet jag inte men det finns kanske förslag? Andra bloggare byter design eller startar nya bloggar för att söka sig vidare. Jag rätt nöjd med utseendet på min blogg, men namnet. Ibland uppträder bloggtorka men gemensamt för de flesta är lusten att skriva och/eller visa bilder.

Skulle man ännu för tjugo år sedan sagt att det kommer att finnas en skribent i var och varannan stuga som på en sekund publicerar sina kråkfötter för alla och envar, så tror jag inte många fattat det. För att inte tala om FB, Twitter och allt vad det heter. Folk är idag oblyga på nätet, däremot kan det nog vara si som så med frimodigheten ute bland folk. När hälsade du senast glatt på en främling eller uppriktigt frågade: hur står det till?

Vad är det som är så svårt? Jo, att hitta en passlig rubrik till dagens epistel! Svårare än så är det inte.

Han skrev mer och bättre än de flesta

2 kommentarer

  • Syster Yster

    Ja utvecklingen har gått framåt, säkert många som skriver blogg som just och just fick sin uppsats godkänd. Vackert så, sen kan man ju tycka vad man vill om innehållet och språket. Vissa är mera intressanta och andra mindre. Håller med dej om att det är säkert lättare att uttrycka sig i skrift anonymt eller under pseudonym än att tilltala en vilt främmande människa på stan. Kanske man borde börja öva sig nu såhär inför den stora högtiden och förhoppningsvis förgylla någons dag med ett käckt ”Hej, hur har du det idag?

    • Chorizo

      Eller likt Alfred som frågade den främmande tanten i snabbköpet när hon handlade: ”Och vad blir det till middag idag?” – Fast han var väl bara en 4-5 år och då är man kanske frimodigare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.