Allehanda

Italienskt temperament

Jag begav mig till kyrkbyn för att köpa 5 DVD-skivor för att göra en recovery för min nya dator. En recovery (återställningsskivor) är nödvändiga att ha den dag datorn säger upp kontraktet och inte mera behagar fungera. Finns ingen recovery sitter man på pottkanten. Detta glömmer många men det kan straffa sig rejält om man struntar i det.

Fem skivor för recovery är många, 1 -3 är mera vanligt. Det tyckte också handlaren, en livlig italienare som bor i socknen. Vi kom att diskutera de stora affärskedjornas försäljningsmetoder när de ofta inte upplyser om nödvändigheten att ha en recovery till den nyinköpta apparaten i kartongen.

Hans sätt att diskutera är annat än vad man är van vid. Han pratar mycket, viftar med armarna och ansiktsuttrycken skiftar ständigt. Jag höll på att börja gapskratta när jag betraktade honom och hans minst sagt energiska sätt att uttrycka sig. Jag hade ledigt kunnat stå där en kvart och resonera med honom men drog mig sakta mot dörren, jag hade en tid att passa.

Idag beger jag mig till Ebbas stad för att se om folket där är ens hälften så sprudlande som vår italienare i kyrkbyn. Det är ju ändå Jakobs Dagarna och feststämning.

Som sagt, jag hade en tid att passa

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »