Allehanda

Sov du lilla videung

Jag lade mig på soffan efter kvällsmålet för att vila en stund och läsa några sidor i en bok. Jag var inne på slutkapitlet så var den bok klar. Vad hände? Jo, efter ett par sidor somnade jag och vaknade fyra timmar senare. Hur kul är det men tanke på att kvällen var borta och nattsömnen troligen rubbad.

Dagarna blir snabbt allt kortare och kvällsstunden som kan användas för utearbete kan plötsligt vara bara någon enstaka timme. Jag kom på tanke att det snart måste göras en kraftinsats för att fylla på i vedlidret. Vintern är plötsligt inte så avlägsen och jag får instämma i en strof som Tove Jansson skrev i Höstvisan:

Skynda dig älskade, skynda att älska,
dagarna mörkna minut för minut,
tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommarn slut

Nyss blommade lupinerna

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »