Allehanda

Stillhet och toner i kvällen

Alltmedan skymningen smyger sig över byn sitter jag och lyssnar på Hootenanny Singers som sjunger sånger av Dan Andersson. Det är sånger som ”Per Ols Per Erik”, ”Sizzi”, ”Till min syster”, ”Helgdagskväll i timmerkojan” med flera. Bäst är ändå ”Jag väntar vid min mila”. Dan Andersson, vars fina dikter till en del blivit till sånger, tolkas oerhört fint av Hootenanny Singers. Överhuvudtaget är sånggruppen en av de bästa som framsprungit i kungariket. Så många fina sånger de spelat in, både vad gäller text och melodi.

En annan grupp av nyare datum som jag också tycker mycket om är Sarek. Även de har många fina texter till sina ofta taktfasta melodier.

Tidigare ikväll tog jag cykeln och rullade ned till byhamnen. Det var en fin kväll, vindstilla och solen sänkte sig i väster bakom skog och lätta moln. Inte en människa syntes till, bara ett par hundar mitt i byn som skällde när jag passerade. Vid hamnen var det helt spegelblankt, bara en svan en bit ut mot Strömgrundet som lämnade svaga krusningar på den grågröna ytan med inslag av gyllene speglingar av kvällsmoln som seglade i den sjunkande solen.  Inte ens en endaste mygga surrade och störde friden. Jo, bara någon fisk som slog med stjärten i ett stilla, snabbt plask.  Här hade man kunnat sitta en lång stund och meditera.

Om vad då kan man undra? Tja, det är naturligtvis mycket individuellt. Själv tänkte jag på president Obamas motto när han gick till val: Förändring. Förändring skulle sitta fint.

Dämpade men fina färger i kvällen.
Ensam svan på sjön
Där försvann vår sista lilla solstråle

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=yTOoSwI1iOk]

10 kommentarer

  • Don PJ

   Ja, förändring. Livet går som bekant inte spikrakt, ibland kommer en förändring och kursen bryts. Förändring kan bli till det bättre eller till det sämre, ibland kommer den av sig själv, ibland gör man egna val. Just nu känns det som om en förändring vore välkommen.

 • e

  Fina bilder! Förändring, ja, det har jag funderat mycket på denna sommar. Och till slut blev den av. Sen återstår att se vad den förändringen innebär.

 • Island

  En skaplig bit av den udden och med en nybyggd villa med vintervatten och avlopp och 380w ström,skulle jag nog komma överens med Vörå kommun 😐

 • kicki

  Hej!
  Nu har jag hittat hit till din fina blogg. Du må tro jag har undrat vem du är, eftersom du verkar ha dina rötter i Vöråområdet. På något sätt förstod jag ändå att du inte bor här längre och så var det ju. Trevligt med nya bekantskaper även så här virtuellt.

  Väldigt stämningsfulla bilder som andas mogen sensommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »