Språk/Språket

Kursstart

Så är vi åter igång med kursen i spanska. Igår kväll mötte vi nästan alla upp plus ett par nya. Som det ser ut nu kommer vi nog att kunna genomföra kursen även detta år och det är bra. Även om man glömmer lätt så finns ändå ett allt större ordförråd någonstans i bakhuvudet och bättre förståelse vid läsning av texter på spanska. Visserligen inga avancerade saker men jag märker ändå att jag kan mera än förra året. Så nu gäller det att bli bättre på att prata, det stora steget framåt.

Ett sätt att förbättra förståelsen av spanska i dagligt tal är att se på spansk TV. Även om man långt ifrån förstår allt så tror jag det är bra att ha på spansk TV i bakgrunden, för att vänja sig och för att snappa upp ord, för att inte tala om att man får bättre insyn i livet i Spanien eller vilket land man nu tittar från. På nätet finns några spanska TV-kanaler som jag brukar titta på. Har man hyfsad fart på bredbandet går det bra att titta, även i fullskärm.

Här några av kanalerna på nätet:

Telemadrid
Canal Sur – Andalucía
Canal Extremadura
CanalSiete i Mendoza/Argentina
TN (HD) /Argentina

Vi talade också lite om den gemensamma resan till Barcelona i början på sommaren och med tanke på det tar jag med några bilder i detta inlägg.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »