Allehanda

Rik nog som nöjd är

Det är inte varje dag jag får riktiga brev i brevlådan. Mest samlas där räkningar, reklamtidningar och en och annan skrivelse från myndigheter. Idag hände det, ett kuvert med kort inuti låg och väntade på mig. Jag känner riktigt nöjd, än finns det någon som kommer ihåg mig och som använder snigelposten.

Samma är det med fasta telefonen, inte många som ringer på den nu för tiden. Gamla moster och någon till brukar få den att plinga till ibland. Jag funderar skarpt på att göra mig av abonnemanget för det har ju en grundavgift som skall betalas fast jag inte använder den.

Jag läste senast att Bill Gate åter ståtar som USA:s rikaste man med sina 66 miljarder dollar. Inte dåligt! Jag kom dock att tänka på att han bara för något år sedan skulle ge bort det mesta av sin förmögenhet på ett eller annat sätt. Har det inte blivit något av detta eller växer dollarbuntarna okontrollerat i mannens byxfickor? Tanken är god men jag blir bara lite konfunderad när han ena året skall ge bort nästan allt vad han äger och fortfarande är USA:s rikaste man. Är det något jag missat?

Kort och gott, en hälsning.

4 kommentarer

 • lagottocattleya

  Han har väl gett bort en del till välgörenhet…tror jag. men lite mer finns ju kvar att göra där…
  Postlådan var roligare förr. Kul att du fick ett fint kort – jag blir så glad när jag får något också.
  ”Det finns ingen riktig post.” (Menas postkontor/postverk)
  Det ultimata när det gäller rationalisering där är väl att mottagaren hämtar sin post hos avsändaren?

  • * PJ*

   Det tillhör ovanligheterna att få post från levande människor och inte från någon dator som skickar ut per automatik.

   Angående Bill Gates så vet jag inte vad jag skall tro. Å ena sidan ger han bort betydande summor till olika ändamål, å andra sidan minskar inte hans förmögenhet som man kunde tro enligt skriverier i tidningarna. Tvärtom ökar hans rikedom avsevärt. Han ger av sitt överflöd medan änkan i templet offrade allt hon hade, enligt bibelboken. Allting är relativt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.