Allehanda

Vilken bok?

Idag har jag köpt en bok. En bok av en känd författare som inte publicerat sig i modern tid. En författare som den tiden det begav sig skrev science fiction. Som liten grabb läste jag denna författare. En av hans mest kända böcker handlar om en resa vida omkring.

Svårt, jag förstår, själv skulle jag inte i ett huj veta vem författaren är, än mindre bokens namn. Därför citerar jag första meningen i boken:
Under nordamerikanska frihetskriget bildade flera gamla soldater i Baltimore i staten Maryland en klubb, som inom kort vann stort inflytande.

Boken kostade tre europenningar i köpladan.

Den som först kommer på bokens namn får ett poäng!!!

Kommer  ingen kommentar med  svaret  inom  ett dygn för jag varsamt boken  in i  spisen och värmer mig lite i vinterns köld. Eller vill den kunnige att jag kommer hem till dig och bjuder på min favoriträtt?

Har appsolut inget med texten i övrigt att göra!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »