Allehanda

Leilia

I somras på Urkult gjorde jag som vanligt en del videoinspelningar. Det är inte helt lätt att filma artister som uppträder p.g.a. ljusförhållanden som kan skifta väldigt mycket på scen och övrig publik som också vill vara med på ett hörn. Jag får välja bort en hel del videos som inte passar av olika anledningar och resterande får bli videos på YouTube.

Som jag tidigare har skrivit så tas det en enorm mängd bilder och video nu för tiden men bara en liten del blir publicerade offentligt eller delade med bekanta. De blir helt enkelt liggande på en HD eller raderade efter en tid. Då kan man fråga sig till vilken nytta man fotograferar? – En liten del, kanske någon frågar sig eftersom Internet är fullt av bilder och video men jag är övertygad om att det bara är droppe i havet som finns tillgängligt, vilket är synd.

Nåja, här kommer en video med Leilia, en sånggrupp från Spanien som sjunger och framför folkmusik från Galicien. Galicien ligger upp i vänstra hörnet på iberiska halvön. Jag tycker om deras musik för den är rytmisk och kraftfull med väldigt fin stämsång. Vackra klänningar hade de också. De uppträdde den första kvällen i Danslogen. Håll till godo!

[youtube=https://youtu.be/lQ3ePJZyrbY]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.