Allehanda

Så vackert

I mitt förra inlägg såg jag fram emot våren, ljuset och värmen. Allt detta är på kommande, vänta bara, det tar inte lång stund. Samtidigt har alla årstider sin charm och sitt sätt. Vintern kan också vara fin med snö, lågtstående sol, glitter i träden, sagolandskap i skogen. Även om jag är en sommarmänniska får jag ta vintern som den kommer och göra det bästa av den. Det fick jag mig en erinran om när jag såg nedstående video i ett annat blogginlägg.

Videon handlar om Torne älv, ishotellet i Jukkasjärvi, naturen i Lappland, både vinter och sommar. Det är en mycket vacker video som absolut bör ses i helskärm, allt annat är slöseri med upplevelsen.

Ser ni de små pilarna mellan HD och Vimeo nere i högra hörnet? Klicka på dem för att få helskärm när videon kört igång. När ni tittat färdigt är det bara att röra på musen och åter klick på samma figur för att återgå till vanlig skärm. Ett par ordentliga högtalare till datorn ger videon full rättvisa för ljudet har också sin rättmätiga del i videon.

Henning Sandström har gjort en mycket vacker film. Det är riktigt så att jag längtar till sommaren och så smått börjar planera en ny rundtur i Norrland. Redan nu vet jag ett par ställen som jag skall besöka men det finns många fler.

[vimeo 56111713 w=1000 h=425]

The story of Torne River from Henning Sandström on Vimeo.

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »