Så vackert

I mitt förra inlägg såg jag fram emot våren, ljuset och värmen. Allt detta är på kommande, vänta bara, det tar inte lång stund. Samtidigt har alla årstider sin charm och sitt sätt. Vintern kan också vara fin med snö, lågtstående sol, glitter i träden, sagolandskap i skogen. Även om jag är en sommarmänniska får jag ta vintern som den kommer och göra det bästa av den. Det fick jag mig en erinran om när jag såg nedstående video i ett annat blogginlägg.

Videon handlar om Torne älv, ishotellet i Jukkasjärvi, naturen i Lappland, både vinter och sommar. Det är en mycket vacker video som absolut bör ses i helskärm, allt annat är slöseri med upplevelsen.

Ser ni de små pilarna mellan HD och Vimeo nere i högra hörnet? Klicka på dem för att få helskärm när videon kört igång. När ni tittat färdigt är det bara att röra på musen och åter klick på samma figur för att återgå till vanlig skärm. Ett par ordentliga högtalare till datorn ger videon full rättvisa för ljudet har också sin rättmätiga del i videon.

Henning Sandström har gjort en mycket vacker film. Det är riktigt så att jag längtar till sommaren och så smått börjar planera en ny rundtur i Norrland. Redan nu vet jag ett par ställen som jag skall besöka men det finns många fler.

The story of Torne River from Henning Sandström on Vimeo.

Annonser

6 reaktioner till “Så vackert”

  1. Åh vilka vackra bilder!
    Jag har ”sovit” en natt i ishotellet. Det var en upplevelse. Prova! Det gick mycket bra men det var inte så kul att bli kissnödig framåt 4-tiden på morgonen. I samma veva åkte jag hundspann genom skogarna där och ut över Torne älv. Jag lovar: Det var en upplevelse. Prova det också!

    Gilla

    1. Filmen förmedlar alltså verkligheten? Helt säkert är det en upplevelse, ishotellet, naturen och hundspann. Jag blir faktiskt lite sugen på äventyret.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.