Allehanda

Besök i snödriva

Idag fick jag snö i skorna. Krypande kyla, kallt, vått. Allt beroende på att Brunte behagade göra ett skutt till sidan när jag skulle backa in i uthuset.

Jag vill på intet sätt misskreditera Brunte men plötsligt befann vi oss i en snödriva på gårdstunet. Hur kan detta komma sig? Däcken snurrade framåt, bakåt, men ingen förflyttning noterades med avseende på koordinaterna i GPS:en. Med andra ord; vi satt fast i en snödriva

Som tur är har jag en snöskovel ståendes vid min farstubro. Den hämtade jag, skottade bort snö längs med Bruntes flank och kring däcken på ”Olyckkorpen”. Då, mina vänner, fattade åter Brunte mod och krängde sig loss ur snödrivan. Frustande ställde han sig på alla fyra, redo för nya utfärder. Men kallt i fussingarna blev det för operatören!

Senare på dagen när jag körde söderut var Brunte alldeles darrig i ena skanken. Vibrationer i karossen gjorde att jag misstänkte obalans i ena däcket. Jo, visst fanns det snö packad i fälgen som gjorde färden mindre behaglig men det var lätt åtgärdat.

Han i mitten vet jag vem det är men vem är han till vänster?

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »