Allehanda

Nya skor

Vänster sko gav upp. Den gapade som en utsvulten groda längst fram. Sula och övrigt fundament i skon ville inte samsas. Någon föreslog att jag skulle linda silvertape runt näbben på skon men det tyckte jag lät för fattigt. Någon luffare är jag ändå inte.

Jag begav mig söderut för att uppsöka skoaffären med det lilla extra. Väl framme förkunnade jag att jag ville köpa en ersättande sko. Jag visade utan skam upp min defekta fotbeklädnad för att förvissa mig om att jag skulle få ett liknande exemplar. En dam som redan i dörren visade mig uppmärksamhet rusade genast åstad till avdelningen för fotriktiga promenadskor.

”Njaaää, jag vill ju ha vinterskor, liknande som jag nu har på fötterna”, förklarade jag. – ”Sådana med halvskaft”

Avdelningen för rejäla vinterskor visade sig vara decimerad. Det var nog därför hon slank förbi den på väg till vanliga lågskor. Visserligen fanns en och annan sko som skulle klara en mindre snödriva men rätt storlek var svårare att uppbringa. Jag provade ett par med massor av skosnören. Jo, de passade, men inte såg det snyggt ut på en medelålders herre. Efter visst funderande hittades dock en kompromiss. De var bruna och med dragkedja på varje sida. Nåja, de syns inte. Dragkedjorna. Annars rätt snygga och praktiska.

Svårigheten men att hitta ett par vinterskor med skaft denna tid på året tolkar jag som ett vårtecken. Ute är vinterskor, snart finner vi på hyllorna mest lätta skodon som trivas bäst på solvarm trottoar. Jag tittade även runt i ett par köplador och kunde konstatera att vi är ett folk av gummistövlar och sportskor. Sådana fanns det massor av. Själv skall jag vid rätt tillfälle köpa nya boots. Säg, vem gillar inte ett par häftiga boots?

Annars snubblade jag över en trevlig hemsida med mode för herrar, http://www.manolo.se/ Stilguiden för män. Där finns ett och annat tips när garderoben skall förnyas.

Här hade jag tänkt lägga upp en video med Dag Vag, "Nya skor". Men den fanns inte på YouTube så då blir det bara bild på nyförvärvet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »