Allehanda

Di sma undar jordi

Jag förstår att ni varit bekymrade för vad som hände min knivskida när den försvann hux flux härom kvällen. Ni kan lugna ner er för nu har skidan kommit till rätta. Det var inte ”di sma undar jordi” som rövat bort min knivskida utan den hade helt enkelt kilat fast inne i kökslådan där jag har diverse saker. Längst bak i lådan på väg att försvinna in i köksinredingens inre domäner. Jag tyckte lådan var lite trilskandes när jag skulle dra den ut och in. När jag sedan kände efter så hittade jag rymlingen på lådkanten. Slutet gott, allting gott.

Jag besökte igår kväll Sister Jane d.ä. med gemål i den Lyckliga staden, ditskjutsad av Sister Jane d.y. även hon med gemål. Det var gemålen som körde. Vi hade en gemytlig pratstund, mumsande på paj och kakor och en flaska vitt vin korkades också upp.

Vid någon tidpunkt under kvällen upptäckte jag ett par av ”di sma undar jordi”. Jo, tro det eller ej men där stod de och kurade mitt i salongen. De ville väl också vara med. Tro ej att jag skådat för djupt i glaset för det fanns bara en flaska vin som vi delad på fyra. Som tur var hade jag kameran till hands så bevis finns.

Visst, här står de, di smaa.
Visst, här står de, di smaa.
Trots skylten var det en fin och givande diskussion vi hade.
Trots skylten på spiskanten var det en fin och givande diskussion vi hade. Bl.a. resor och behov av språkkunskaper avhandlades.

5 kommentarer

 • annepauline

  Vilken tur att knivskidan kom till rätta. Min mor brukar alltid säga: Det som inte är stulet kommer åter.
  Vilket trevligt trollpar. I Norge är man väldigt förtjust i troll, där har de troll precis överallt. Nog är det mysigt med troll, jag vill gärna tro att de finns på riktigt. Japp! Det gör de, finns på riktigt!

  • PJ

   Med lite otur hade den ramlat bakom kökslådan och då hade den kunnat vara borta mycket länge.
   Visst är det ett trevligt par, de där två trollen. 🙂

 • Frej

  ”E ligger åpp sea” va inte så blyg vist är du ”bossy” att förneka det klär dig inte, ta ut allt nu vem vet när nästa tillfälle kommer:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »