Allehanda

Till sist blev jag nöjd

För någon tid sedan beställde jag en canvastavla från en stor europeisk leverantör, BestCanvas. Den föreställde utsikten ut mot havet från Stråkaviken på Österö. Jag tyckte jag fick en riktigt bra bild av ett isbelagt hav, en lite disig/dimmig känsla och långt bakom horisonten fanns Mickelsörarna och Bottenhavet. Beställningen skedde tillsammans med fyra andra vanliga tavlor med ram, även de från egna fotografier. De levererades till belåtenhet men min canvastavla var jag inte alls nöjd med. Alldeles blåtonad i jämförelse med originalet.

Jag tog kontakt med BestCanvas som studerade ärendet men återkom med att de kunde inget göra. De stoppar in bildfilen i ena ändan av maskinen och ut kommer en canvas i andra ändan. Det blir som det blir. Tyvärr kunde jag inte räkna med någon ersättande tavla eller pengarna tillbaka. Det var jag inte alls glad åt så det blir nog ingen fler beställningar hos BestCanvas för min del även om övriga tavlor var helt ok.

I stället for jag till Studio Fotocenter i Vasa och frågade vad de kunde åstadkommer och visst, de lovade på stående fot att bättre kunde de än den blåtonade canvas jag beställt tidigare. Mindre än en timme senare kunde jag hämta ut en ny canvastavla som denna gång hade de rätta färgerna och till belåtenhet. Visserligen något mindre i storlek och betydligt dyrare men det var priset jag fick betala för att känna mig nöjd med min första canvastavla från eget fotografi.

Det finns ju också blå timmen som också gott passar till motivet men nu var inte originalet sådant och det retade mig lite grann. Allt som glimmar på nätet är inte guld, ibland får man bättre service och produkt från det lokala företaget. Jag är den som handlar både på nätet och lokalt, senast köpte jag två böcker från den lokala bokhandeln även om jag är stammis på Adlibris.

Har du egna bilder hängandes på väggen eller i ram på kommoden? Brukar du ge bort bilder som du själv har tagit med kameran, broderat eller målat/tecknat? Som till julklapp?

Den till vänster från BestCanvas, som inte allas var bäst, den till höger från Studio Fotocenter i Vasa. På denna bild är även den lite för blå enligt originalet men ni ser skillnaden i alla fall.

Österö

Så här såg färgerna ut april 2018. Denna bild tog jag på samma gång men det är inte den bild jag beställde canvastavla från. Nu efteråt så tycker jag att den också borde hänga på väggen, fast på en annan vägg.

2 kommentarer

 • annepauline

  Det var stor skillnad på färgen på tavlorna. Dåligt av BestCanvas att inte ge någon kompensation när du reklamerade tavlan. Visst betalar man lite mera för att få ett resultat man är nöjd med. Blir det inte bra blir det nånting man bara går och retar sig på.

  Själv har jag fått igång nya datorn. Så jag höll på med installationer…jag höll på att bli helt galen. Jag ringde supporten och Telia och alla möjliga, det var ren cirkus. Till sist blev det bra men det tog flera timmar. Puh!
  Den nya datorn är snabb som en blixt och väldigt lätt att skriva på. Nog är det stor skillnad mot den gamla.

  • Per

   Visst är det skillnad men nu är jag nöjd, vilket är det viktigaste.

   Roligt att du är nöjd med din nya dator! Det tar sin lilla tid att få ordning på allt, inklusive uppdateringar, men sedan är det bara att köra och förhoppningsvis tjänar den dig troget i många år, åtminstone fem…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *