Allehanda

Vem där?

WordPress som jag anlitar när jag bloggar bjuder också på en del statistik som inte syns för läsarna. Där kan jag bl.a. läsa om vilka blogginlägg som varit mest lästa senaste dygn, (vanligtvis de senaste), sökord, besöksfrekvens, mest klickade länkar, från vilka länder läsarna kommer, taggar, kategorier samt ip-adress till de som kommenterat. Inte vem men ungefär var de bor.

Senast dygn har jag haft en topp med besök från kungariket. Vid närmare analys visar det sig att någon verkligen utforskat min blogg. Många sidvisningar. Kul att någon finner min blogg intressant och spännande. Förutom från de nordiska länderna har ett flertal besök gjorts från Brittiska Öarna. Kul även med ett besök från Marocco senaste dygn.

Jag har några få återkommande kommentatorer. Fint att de finns där med sina synpunkter och åsikter. Jag försöker besvara så gott jag kan och ge gensvar. En offentlig blogg är en dialog så länge den inte är för stor. Annars hade jag kunnat skriva dagbok och gömma mina ord i min dator.

amsterdam
Så här fint bor vissa i Amsterdam. Tyvärr sällan någon läser min blogg i Nederländerna, än mindre gör en kommentar.

7 kommentarer

 • kicki

  Man kan bli lite konfunderad när man kollar på sin egen blogg vem som är inne och läser. På senare tid har jag fått otroligt många besök från Kina, så nu ligger Kina som tvåa i besöksstatistiken efter Finland. Direkt efter kommer Sverige, som är ganska naturligt.

  • PJN

   Ja, det är märkligt hur besöken kan variera. Som mest har jag haft över 600 sidvisningar på en dag. Det var den gången jag gjorde reklam på FB för inlägget om premiärturen med Wasa Express. Normalt är det Sverige eller Finland som ligger i topp.

 • Ninna

  Jo ibland kan man verkligen undra hur det kan vara så som det verkar vara.
  Och nu när jag inte haft tid eller orka att vare sig skriva själv eller besöka andra bloggar, så märks det direkt i besöksfrekvensen.
  Aktiv aktiv aktiv.
  Stress stress stress.
  😀 😀 😀

  • PJN

   Det kan också vara sökmotorer som lämnar spår eller diverse skannade skumraskbesök. Dock har jag varit förskonad från alltför mycket spam vilket jag är tacksam för.

   Jag har en liten annan erfarenhet när jag har haft paus någon dag. Då brukar ofta besöksfrekvensen vara ganska hög vilket jag tolkar som att folk går in på bloggen fler gånger per dag för att kolla om jag skrivit något.

   Har du fått ordning på uppkopplingen till nätet nu i din nya lägenhet?

   • Ninna

    Eller också är det nån som hackar dig och går in på din sida för att hen får en kick av att knäcka lösenord. Du har väl ett riktigt svårknäckt?

    Jag öppnade den där dosan och det som skulle hålla fast själva kontakten var sönder så därför hade den krupit in. Men jag pillade ut den provisoriskt och lyckades sätta i sladden sedan. Så sladdvägs har jag nu internet igen. Men jag har inte fått ordning på routern och det trådlösa. Kan vara nån inställning. Ska prova igen senare, eller skrika på hjälp. Har en kompis som kan sånt. TTTP och DNS och IP och allt vad det nu heter.
    Men skönt ha via sladd nu åtminstone.
    Och att ha flyttstädat färdigt…. 😉

    • PJN

     Om det är svårknäckt vet jag inte men det är i alla fall inget man kan gissa sig till. Förresten har jag kommit på ett sätta att skapa långa lösenord som inte bildar ord men som ändå är lätta att minnas. Eller rättare sagt, man behöver inte minnas dem, vet man bara tricket är det jättelätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »