Allehanda

Trött

Jag känner mig trött ikväll, det blir inget bloggskrivande ikväll, det får va. Istället blir det bingen ovanligt tidigt för mig. Kanske jag läser några sidor innan jag slumrar in. Så tänkte jag innan jag läste bloggen Gröna Anemone som hade så sanna tankar av Dalai Lama på sin blogg att jag bara måste ha de med också på min blogg. Jag snor dem rakt av.

Människan offrar hälsan för att tjäna pengar,

sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan.

Hon är så angelägen om sin framtid

att hon inte njuter av nuet.

Följden blir att hon inte lever i nuet

och inte heller i framtiden.

Hon lever som om hon aldrig skall dö

och så dör hon utan att någonsin ha levt.

– Dalai Lama-

 

God Natt!

vinterväg
Vinterväg med glöd.

 

12 kommentarer

 • wesber

  Det var bra tänkt av Dalai Lama, själv ska jag vara hemma och kurera mig några dagar och läka min utarbetade lekamen. !5 grader kallt ute så nu gäller det att hålla fyr i pannan men vintrigt och vackert är det utanför fönstret.

 • Shirouz

  Kloka ord det där. Ibland känns det som att man alltid är på väg någonstans och när man stannar upp så upptäcker man att man inte riktigt vet vart och varför och att man helt glömt bort nuet.

  • PJ

   Det är klokt att stanna upp ibland och ta sig en funderare: Vad håller jag på med? Ibland är man på rätt väg, ibland får man något ändra kurs, förhoppningsvis inte ofta i en återvändsgränd.

  • PJ

   Det har du rätt i, varför krångla till det. Å andra sidan är det också en konst att med enkla medel få fram det väsentliga och unika.

 • Susanne Jonsson

  Wow vad jag gillar din definition av Det goda livet!! Helt precis som jag tycker!!! Att leva livet som man själv vill, är för mig det stora målet!! Att kunna försörja mig på att göra det som fyller mig med glädje och lycka… det är livet det! Och att få omges av min älskade familj förstås! Fantastiska bilder du har i din blogg! Så kul att jag hittade hit!

  • PJ

   Kul att du gillar den, definitionen! Jag har kommit på den alldeles själv, i alla fall kan jag inte minnas att jag läst samma ordagrant på något annat ställe. Finns det något bättre än att vakna och veta idag kommer det att hända något bra, inspirerande, något att hoppas på? Att sedan stiga upp när det mig behagar betyder inte att sova bort hela förmiddagen utan jag kan mycket väl vara uppe i tidig otta. Det är inte svårt om man vaknar med förväntan. 🙂

   Välkommen till bloggen, god förnöjelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »