Allehanda

Inte mycket bättre

Fortfarande mycket kvällstrött. Konstigt, jag som normalt inte kommer mig i säng förrän närmare midnatt. Det känns trögt, vad felas mig? Är det den nya tesorten men kryddor som påverkar mig? Jag dricker oftast kvällste, en vana eller ovana, valfritt.

Citat igår, citat idag. Denna gång av Henry David Thoreau:

—- Knappt att en man kan ta en halvtimmes tupplur efter maten utan att lyfta på huvudet när han vaknar och fråga: ”Några nyheter?” Som om resten av mänskligheten hade hållit vakt vid hans huvudgärd. En del ger direktiv om att bli väckta varje halvtimme, utan tvekan av ingen annan anledning än denna; och som betalning berättar de vad de har drömt. Efter en natts sömn är nyheterna lika oumbärliga som frukosten. —-

Detta skrevs i mitten på 1800-talet. Känns det igen i dagens ständigt uppkopplade samhälle med Facebook, Instagram, mobilen alla andra nyhets- och kontaktförmedlare?

Istället för bild blir det Bombino från Niger som kommer att spela på Urkult.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ss9Znucx4GM]

6 kommentarer

  • PJ

   Var jag trött igår kväll var jag desto piggare i morse. Kanske bara bra med den dygnsrytmen. Fast jag brukar inte ha svårt annars heller att stiga upp på morgonen.

  • PJ

   Njae, egentligen är det bra att vara lite kvällstrött för då kommer man i säng i tid. Jag är bara så förvånad, jag som är en liten nattuggla.

 • kicki

  Tänkte på ändrade vanor senast i går. Förr brukade jag inte alls ha något nyhetsflöde i öronen på morgnarna, inte ens radio då det aldrig varit min grej. Senare började nyhetsmorgonsändningarna i TV och nu har de blivit ett obligatorium. De senaste åren har datorn kommit med i bilden alltmer, även på morgonen. Simultankapacitet behövs i viss mån och tidigare uppstigning för att hinna med. Men det gör jag så gärna.
  Dessutom är det bra att ha lite koll på nyheterna när man kommer till jobbet. Kommer ihåg morgonen när Estonia gått under och en del kolleger inte hade hört något alls.

  • PJ

   Själv brukar jag på morgonen skumma genom ett halvt dussin tidningar på nätet plus lite noggrannare läsning av Vbl, som jag har som e-tidning. Även lite radiolyssnande igår i morgonrutinerna. TV har jag däremot inte igång på morgonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *