Allehanda

Detta med budget

Jag hade i dagen som gått ett köpkort i handen som jag fått. 20 europenningar var värdet. Inte mycket men en bättre måltid hade denna sedel betingat. Snart närmar sig utgånget datum för denna förmån i en av republikens ledande köplador; jag är tvungen att hitta något köpbart.

Jag vandrade omkring i minst en halvtimme i ladan och inget hittade jag att köpa för denna summa som i nödfall hade kunnat utökas med slantar ur min egen börs för att göra ett vettigt inköp. Tilläggas kan att köpladans utbud var ett paradis för hantverkaren, hobbybyggaren och gör-det-självaren. Massor med verktyg och byggmaterial för att förbättra och lyxa till boendet.

Min vandring mellan hyllorna tycktes inte ha något slut tills jag hittade några vinkeljärn för fixa till en hylla samt några passliga krokar för att hängs upp grejor på. 20 euro var värdet men några euro fick jag betala för jag överskred budgeten.

Andra som kommer att överskrida budgeten är landets nya regering! Skriv upp det!! Det är lätt att lova i valrörelser, sedan kommer verkligheten emot. Det går att bromsa tills det står helt stilla men fy vad mycket det krävs för att få igång maskineriet igen! Ok, sådan är demokratin: dumskallarnas sammansvärjning. Obs, jag är helt för att dumskallarna skall få sin röst hörd!

0 kommentarer

 • Erik Forsling

  ”Dumskallarnas sammansvärjning”. Har du läst boken? (”A Confederacy of Dunces”). John Kennedy Toole.

  • PJ

   Jodå, boken har jag läst men sakta har handlingen fallit i glömska. Boken handlade i alla fall om en egensinnig man om jag inte minns fel.

 • Erik Forsling

  Samma med mig. Den hade varit omtalad och ombesjungen, i alla fall i stora kretsar, när jag sent omsider köpte min begagnade pocketupplaga, med gul bakgrundsfärg, och bild på Ignatius J. Reilly på omslaget. Långt senare läste jag den, inte så förtvivlat länge sedan, men den har nästan helt sjunkit ner i glömska. Det borde inte ”en modern klassiker” göra, tycker jag. Endera var den helt enkelt inte bra, i mitt tycke, eller så bör jag läsa om den.

  • PJ

   Så sant, mycket har jag läst men allt finns inte bevarat i sinnet. Kanske en omöjlighet. Men i bokhyllan finns det mesta jag läst för jag har oftast köpt mina böcker. Kanske någon, en vacker dag, finner något läsbart bland mina volymer. Den boksamling som jag själv skattar högt och absolut inte vill göra mig av med är Dan Anderssons Samlade skrifter. Bland annat.

 • Erik Forsling

  Dan Anderssons Samlade skrifter. Har dem också. Gula, där skyddsomslagen inte fanns med vid inköpet. 10 volymer. De står så högt just nu att jag inte finner förlag och utgivningsår, ids inte plocka fram en pall, men det var decennier sedan jag köpte dem på bokrea.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »