Upplevelser

Himlafenomen

Det var meningen att jag igår kväll skulle se norrskenet en si det glömde jag helt och gick istället och lade mig. Så tråkigt för det lär ha varit magnifikt. Kan det upprepa sig ikväll? Nyss var jag ut och kollade men det enda jag såg var Karlavagnen (inte dåligt det heller), månen och en satellit som sakta smög fram över himlen.

Fåren har öron även i mörkret och det tog mera än en minut så kom ett får lunkande. Bräkte där i mörkret och man kan fråga sig vad det förväntade sig. Ett fång hö bara så där mitt i sena kvällen?

Tidigare ikväll gjorde jag en tur till villan. Så lugnt och stilla det var där. Bara några sjöfåglar, troligtvis gäss, hördes. Ett flygplans gyllene svans på himlen speglade sig på den blanka vattenytan. Men inget norrsken än så länge, trots att jag varit på alerten.

svampkram
Också ett naturens fenomen. Svampkram.
får och klippare
Jag klippte gräsmattan på eftermiddagen och hade då intresserade åskådare. Fåren följde längs med stängslet trots allt oljud. Kanske de trodde att det var maskinen som gjorde gräs?
kvällsflyg
Tecken på skyn men av människan skapade. Flyg på väg någonstans i solnedgången. Folk flyger och far, vem vet vart? Kanske i morgon vet vi mera?

2 kommentarer

 • annepauline

  Tänk att jag skulle precis skriva och fråga dig om du brukar se norrsken hos dig och så hade du skrivit om norrsken själv. Jag kommer ihåg hur mäktigt det var att se norrsken. Ser man norrsken i Österbotten lika ofta nu som ”förr i vääden”? Eller har väderförhållandena ändrats på något sätt? Jag har vänner här som aldrig sett norrsken och de tycks tro att det bara är att åka lagom långt norrut så ser man norrsken. Men så lätt är det ju inte riktigt.

  • PJ

   Jodå, jag har sett norrsken även här men nu missade jag sista gången. Caroline E har på sin blogg fina bilder från senaste norrskenet här i Österbotten. http://carloine.com/
   Rulla ned en bit i bloggen till den 13 september så ser du hennes bilder. Duktig fotograf!
   Den 14 sept har hon också ett inlägg om hur hon gör för att fånga skenet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »