Allehanda

Bruntes dilemma och storm

Brunte var idag inför Pontius Pilatus. Han blev inte godkänd för ytterligare ett år under sadeln! Småsaker som skall åtgärdas innan han åter åtnjuter förtroende att framföras på pulsådern genom landskapet. Ett hundben var glappt i framvagnen och något med vänster fjäderfästet var kaputt. Nåja, det kunde ha varit värre. Besiktningsmannen var hur trevlig som helst och vi utbytte erfarenheter om borelia och sorkfeber. Sorkfeber var mitt bidrag i konversationen. – Verkstaden är underrättad och på onsdag åtgärdas problemen.

Vi har storm över landskapet. Min definition av storm är inte sekundmeter eller beaufort. Nej, det handlar om antalet gånger elektriciteten försvinner per timme. Blåst kan det vara men när elen försvinner med jämna mellanrum, då är det storm. Ikväll försvann den vid ett flertal tillfällen. Alltså storm! Försommarstorm låter mera främmande än höststorm. Förhoppningsvis blåser Lapplandsvinden fram sommaren, hur konstigt det än kan låta, för nästa vecka skall alla vi i Saltgruvan ut till havs och då behövs det fint väder.

får i det gröna
Min granne fåraherdens får har de senaste dagarna dykt upp alldeles nära min boning. Kul, sommaren är här!
strandstorm
Storm, jo pyttsan. Små vågor vid min sommarstuga men elektriciteten den försvann.
skogsblomma
Vacker blomma vid skogsvägens dikeskant.

2 kommentarer

  • kicki

    Ser att vi tangerar samma ämne idag. Följdverkningarna av stormen blev strömavbrott, så vi fick hastigt och lustigt förflytta oss hemåt. Spanien-Holland skulle just börja.

    • PJN

      Strömavbrott kan komma olägligt. Själv har jag inga problem med fotbollstittandet men jag höll på att skriva ovanstående inlägg på datorn och då var det inte så bra. Tur att jag har laptop så att batteriet tar över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »