Allehanda

Dyrt

Allting är relativt men visst är 207 europenningar dyrt för att få utskrift på min skrivare? I fjol köpte jag en ny Samsung färglaser för 249 euro. Nu är nästan alla färgtoners slut och jag köpte alla tre färgerna blått, gult och magenta nytt. Hela 207 euro kostade de och då återstår svarta tonern att köpa när den småningom behagar ta slut. Dessa toners skall ge cirka 1000 utskrifter men det är inte speciellt mycket med tanke på att två pappersbuntar innehåller 1000 ark.

Min slutsats är att det är en lukrativ affär att sälja skrivare billigt och att sälja toners och färgpatroner dyrt. Ocker, fyy!

Så här efteråt kunde jag konstatera att jag kan få samma toners betydligt billigare på nätet och det är där jag kommer att handla nästa gång. Tyvärr blev jag tvungen att köpa direkt i affär i provinshuvudstaden denna gång eftersom jag denna helg har en hel del utskrifter som måste göras och jag kan inte vänta. Men nästa gång, då snuvar mig inte dyra affären.

kannustalo
Bild från Saltgruvan med min Samsung telefon. Den behöver ingen toner.

4 kommentarer

 • kicki

  Så var det ju också med bläckstråleskrivarna. Dyra färgpatroner som dessutom torkade ut om man inte använde dem regelbundet. Tala om att ta in på gungorna vad man förlorar på karusellen!

  • PJN

   Jag har för mig att det är klart billigare att skriva ut med laser men efter detta får jag kanske tänka om. Fast kvalitén är bättre med laser. Hur som helst, billigt är det inte.

 • MacLindhe

  En vän till mig kom på att det var billigare att köpa en ny skrivare där patronerna ingick än att köpa enbart patroner. Som du skriver, det gäller att kolla vad bläcket kostar innan man köper skrivaren.
  Om du köper patroner on line, var försiktig med de billiga varianterna om du skriver ut foto. De kan blekna efter kort tid.

  • PJN

   Det stämmer. Jag köpte skrivaren med alla toners för 249 euro. 3 färgtoners kostade 207 + den svart så blir det tillsammans mera ärn 249 euro. Å andra sidan brukar de toners som följer med skrivaren ha mindre färg i sig.

   För fotoutskrift använder jag en speciell fotoskrivare men vanligtvis så beställer jag de flesta bilderna via en firma. Det blir klart billigast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *