Allehanda

Urkult dag två på video, fredagen

Idag fick jag äntligen tummarna loss och kunde klippa ihop en video från fredagen den 1 augusti, Urkults andra dag.

Dagen började med Triakel i kyrkan klockan 11 men det första klippet är från sena kvällen när Maia Barouh och hennes grupp spelade. Jag ville ha det första klippet lite med annorlunda go, annars är de flesta klipp i tidsordning något så när. Det var med Maia och hennes man Leo som jag pratade kvällen innan. Spännande musik som hon gör.

Kila från Irland var en av mina förhandsfavoriter och de gav en verkligt fin konsert. De plockade upp en kille från publiken som gjorde en liten dansshow på scen. Syster Sol var hade jag också stora förväntningar på och visst, hon svek inte.

En lustig sak händer ungefär 08:40 in i videon framför Solscenen där Kroke och Urna uppträder. Till höger i bild står ett par med ett litet barn i famnen och jag är ganska säker på att det var samma par som fanns på min video från ifjol 02:15 in i videon. Samma mössa har han, denna gång bär han barnet, som vuxit. Ni kan kolla själva.

Simone Moreno hade jag flera fina videosekvenser av men tyvärr blev ljudet kass på flera därför att kamerans mikrofon klarade av inte den höga volymen. Sak samma var det med Bombino som spelar i slutet.

Det är roligt i den allt mera mörka hösten kolla genom videor och bilder från Urkult och komma ihåg allt som var. Jag längtar redan till nästa Urkult.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=pnBbXZIBfv4]

2 kommentarer

 • kalle

  har väntat på en recension av årets nobelpristagare i litteratur…du brukar ju ha såochså många av dom i din bokhylla…

  • PJ

   Njae, inte många men några. Årets pristagare är mig okänd.
   Roligast var när N.S. Naipaul fick litteraturpriset 2001. Av honom hade jag läst ett flertal böcker innan han fick litteraturpriset. Ändå ganska okänd för de flesta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »