Allehanda

Häxorna fick flyga ifred

Gårdagens påskbrasa fick inhiberas. Snön var alltför hård kring rishögen och risken fanns att det inte hade brunnit ordentligt. Istället for jag och grannen till kyrkbyn där de utlovat stor påskbrasa. Och visst var den ganska stor men inte brann den speciellt bra. Massor med bensin, eller annan brännbar vätska, slängdes över den sura rishögen och visst flammade det kortvarit upp men inte blev det mycket mer än så.

Istället åt vi ett par korvar och köpte lotter av ungdomsföreningen som stod för arrangemanget. Vinst blev det: jag fick en reflexväst och grannen fick en rejäl handduk. Inte så dåligt men brasan blev en flopp, åtminstone så länge vi var där.

Sedan åkte vi hem och drack lite mousserat vin gjord på jordgubbar (Fresita från Chile) och åt kakor. Riktigt gott. Grannen är ytterst måttlig med alkoholhaltiga drycker och hävdade att han blir yr i huvudet redan av två glas vin. Därför blev det bara ett glas vin, modell större visserligen, men jag tror inte han hade några större problem att hitta hem när han travade iväg genom skogen.

Min planerade påskbrasa lät jag inte ens pysa lite grann, till häxornas glädje förmodar jag, men om kanske två veckor hoppas jag att det mesta av snön är borta och då, då blir det eld och lågor på backen. Och förhoppningsvis en hel del rök, det gillar jag.

Eldmästarna hade det inte lätt med flammorna denna påskafton.

7 kommentarer

 • Erik Forsling

  Det var märkligt igår. Jag skickade två gånger en kort kommentar med ungefär nedanstående ordalydelse, och båda gångerna försvann den; trots att det fungerade att skicka en dito om din söta sömn!

  Känner sedan tidigare till ordet ”inhibera”, men frestades att söka på det, nyfiken på ursprung och nyanser. Nu kan jag inte motstå att sända följande länkfynd till dig, i synnerhet som den tycks ha finlandssvensk anknytning.

  Sonja Catani: Inhibera eller hibernera med framgång?
  sonjacatani.blogspot.com/…/inhibera-eller-hibernera-med-framgang….1 mar 2011 – Jag använder ofta ordet ”inhibera” utan att tänka på det. Jag inhiberar luncher, middagar och jag ber om ursäkt för inhiberade möten. Nöden …

  P.S. Meddelandet försvann igen, för tredje gången. Helt ovetenskapligt tänker jag att det har något med länken att göra. Skickar själva googleträffen istället, när jag nu försöker för fjärde gången!

 • Erik Forsling

  Mycket besynnerligt! Nu när jag skickade träffen, istället för länken till Sonja Catani, som ju var själva finessen, fungerade det!!!

  Försökte nyss med bara länken en gång till, men det låter sig inte göras! Kan det finnas någon mysko funktion som bloggägaren aktiverat? Ställer mig mycket undrande. Detta har jag inte upplevt tidigare …

 • Erik Forsling

  Tredje, och sista, kommentaren. Ursäkta för bombardemanget, men mysteriet fortsätter. Testade att klippa ut länkadressen till träffen från min kommentar till dig, och klistra in den i Googles adressfält, bara för att få upp Sonjas blogg – och upplysningen att sidan inte existerar! Va fan, tänkte jag, jag har ju själv sett och läst den … Suck.

  Skam den som ger sig. Om du klipper ut rubriken på själva träffen [Sonja Catani: Inhibera eller hibernera med framgång?], och klistrar in den i din sökmotors sökfält, så fungerar det.

  Är ibland ganska vidskeplig, och sitter nu här och undrar ifall allt detta hände som vedergällning för att jag för en gångs skull lyckades hålla mig kort!? Ursprungsmeddelandet igår var ju bara tre (ev fyra) rader och en länk . Kanske har någon ondsint gnom bestämt sig för att jag måste skriva långt, och trasssla in mig. Och detta blev mitt straff, för nu har det svällt över alla bräddar … Sorry.

  Mycket väsen för ganska lite!

  • Don Juan (the PJ)

   Då får väl jag göra ett försöka och klistra in adressen till hennes inlägg.
   http://sonjacatani.blogspot.com/2011/03/inhibera-eller-hibernera-med-framgang.html

   Någon speciell inställning har jag inte gjort som skulle orsaka detta mysterium du varit utsatt för.

   Kanske inhibera används lite mer i svenskfinland, vad vet jag, men ordet finns nog med i ordlistan så jag reagerade inte speciellt på. Det bara dök upp och passade i sammanhanget.

 • Erik Forsling

  Menade inte att du skulle ha gjort ngn inställning, utan att det var ngt med hennes blogg. Testade att klistra in länken på ett Open Office-dokument. Det fungerade också. Att jag skickade länken var bara för att jag tyckte att hennes text var dråplig. Tycker inte heller att inhibera är något mysko ord, känner ju som sagt till det sedan tidigare. Kunde inte motstå att testa med länken igen när jag ändå skrev vad som var första upplagan av denna kommentar. Behöver jag påpeka att hela kommentaren försvann!

  Det finns ett ”mysterium” till också, men det får anstå till annat tillfälle.

  • Don Juan (the PJ)

   Livet är fullt av mysterier, och tur är det. Tänk om man skulle förstå allt. Det vore bra tröttsamt.
   Märkliga är i alla fall dina länkproblem

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *