Allehanda

Och vinnaren är….. ACO och Guldfynd!

Jag läste i morse i Vasabladet att kvinnor tog storslam på lördagskvällens nöjesraket på Sveriges TV, Guldtuben. Inget jag tittade men artikeln väckte ett visst intresse när det framkom att bloggare korades till olika priser. Gott så, de flesta bloggare är också tjejer.

Några av namnen kände jag till men de är inga bloggar som jag läser. De kör i allmänhet inte min stil. Kanske fördomar men när jag kollade upp en av storvinnarna, Bianca Ingrosso som kammade hem hela tre priser, fick jag mina fördomar ändå rätt bra bekräftade när jag av ren nyfikenhet besökte hennes blogg.

En helt ok blogg, snygg och proffsigt gjord, fina foton, men ack, innehållet! Helt enkelt en kändisblogg från Stockholm med mode, det glamorösa livet och innegänget som innehåll. En slags veckotidning för unga damer som drömmer sig bort. Så långt borta som den kan komma från mina intressen och engagemang.

Jag tittade en video där hon överraskar sin mamma på morsdagen. Mamman är ingen mindre än Pernilla Wahlgren. Frukost och äventyrsbana stod på programmet. Inte alls dumt ordnat för kära mamma om det inte varit för ACO, företaget som säljer produkter för hud- och kroppsvård. Videon var mer eller mindre nerlusad med reklam för ACO. Mor och dotter bar till och med jackor med ACO på ryggen. Ett filmteam var också engagerat. Inga billiga grejor att ordna men så betalar förmodligen ACO hela kalaset plus att Bianca, och varför inte hennes mamma också, får en fet check i fickan. Allt annat vore märkligt.

Nåja, så går det till men det var ett av de mest oförblommerade så kallade samarbeten jag sett. Glassig reklam av en kändis som säkert var guld värd igår efter att Guldtuben släkte strålkastarna. Grattis ACO och för den delen också Guldfynd, det senaste samarbetet! – Mycket guld här.

Nej, jag är inte avundsjuk; jag spelar inte i den serien och jag tillhör inte hennes målgrupp men intressant ändå att uppleva hur mångfasetterad bloggbranschen är. Hon har många följare och de flesta av dem skulle inte ge ett skvatt för mina åsikter. Förmodligen har ytterst få av mina läsare bokmärkt Bianca Ingrossos blogg. Eller?

Missförstå mig rätt, hennes blogg är vad den är, varken bättre eller sämre än andra i genren utan det jag uppmärksammar är hur insyltade etablissemanget, i det som en gång i tiden kallades Eken, är med varandra. Nästan som en symbios. Kändisar, influensers, samarbeten, reklam, brands, underhållningsindustrin, nöjesvärlden, företag, media och som kronan på verket SvT.

Nej, hur snygg och stockholmstrendig Biancas blogg än är, eller just därför, så tror jag det dröjer innan jag gör ett återbesök. Istället tittar jag in hos Jonna Jinton i Grundtjärn där de nyligen har haft kosläpp. De ni, där kan vi tala om en jordnära och intressant blogg. Tur att vi alla är olika! – Grattis Bianca till framgången!

Tittade ni Guldtuben i lördags och brukar ni läsa kändisbloggar, typ Biancas?
Stockholm eller Grundtjärn?


Bianca Ingrossos blogg

Dagen jag längtat efter  –  Jonna Jintons blogg

Här bor jag i mitt Château och glad jag är med det.

För här doftar det äppelblom på backen!

2 kommentarer

 • annepauline

  Nej, jag läser inga så kallade kändisbloggar. Dessa bloggar är totalt ointressanta för mig och all denna reklam de har blir jag helt galen på. Nåja, det är en del av bloggarnas inkomst så det är helt ok för alla som vill ”följa”. Egentligen är det bara din blogg och 106-åriga Dagny Carlssons blogg jag läser. Dagny är helt klart ett fenomen. Tänk att vara i sådan form som hon är vid 106 år fyllda.

  • PJ

   Ha, ha, Dagny och jag, vi är bäst! Inget dåligt sällskap jag befinner mig i. En strong dam som är värd all uppskattning!
   Som tur är får vi väja vad vi lägger vår fritid/tid på. Idag har jag tagit på mig att språkgranska en magisteruppsats. Det lär ta en stor del av dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »