Upplevelser

Gåkampen.fi

Igår var det riktigt gråväder med dimma, småregn och oktoberkänsla. Idag blev det dock betydligt bättre och solen tittade fram en stund på eftermiddagen och det kändes riktigt varmt och skönt. Britt-sommar!

Jag tog en promenad till Hellnäs sund. 6 km tur och retur. Riktigt bra för hälsan och humöret men också för att jag har anmält mig till gåkampen.fi på nätet. Tanken är att gå/springa/stavgång 5 km per dag och rapportera det på deras hemsida. Det handlar om att uppmärksamma miljön i Östersjön och att aktivera folk till motion. Virtuellt skall vi gå runt Östersjön fram till 19 november. 2509 deltagare finns i denna stund och redan har vi tillsammans gått 172 950 km på kampanjens andra dag. Målet är 5 milj. kilometer.

Varannan vecka lottas ut fina priser till de som rapporterar sina prestationer med bl.a. resekuponger.  Jag vill ju gärna resa så varför inte?

Inte för att jag tror att jag kommer att gå varje dag men så ofta jag kan. Jag stannade till vid flera ställen och tog bilder, snackade med folk och trivdes. Sånt som man kan göra i en by en sömnig söndagseftermiddag. När jag kom hem blev det middag med tupplur.

Så anmäl er gärna till Gåkampen.fi så går vi tillsammans. Så mycket eller litet som man vill.

Byholmen
Byholmen. – Det syns på träden att hösten är här även om det ännu finns mycket grön .
Hellnäs
Hellnäs. Playan låg dock tom och grill-  och glasskiosken har stängt för denna säsong.
Gammel-gården
Gammel-gårdens äpplen samlade i en hög, vackert solande sig i höstsolen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »