Allehanda

Åter vände jag blicken mot skyn

Även ikväll blev det fotograferande av norrsken. Inte lika intensivt som jag såg inledningsvis igår kväll men ändå hyfsat. Ikväll fick jag sällskap av min niece Christina som också hon går fotokurs och är intresserad av fotografering. Vi begav oss till ett av byns bönehus  där vi hade fri sikt norröver. Nu vet jag alltså vart jag skall bege mig nästa gång norrskenet behagar dansa på himlen. – Kanske inte så underligt att man kan se himlen därifrån.

Lite bättre bilder blev det ikväll även om norrskenet inte var maximalt.

Lustigt är att jag har två hobbies som båda är beroende av solens inverkan på jorden och dess atmosfär. Nu när det är höga värden på solens aktivitet får den andra fritidssysselsättningen vila medan jag kan glädja mig åt norrskensfotografering. Fotografering i övrigt är inte beroende av solen på annat sätt än själva ljuset, ack ja, nog så viktigt ändå. Det är bara vid norrskensfotografering min två hobbies tar ut varandra.

Idag har jag annars börjat köra in ved i uthuset. Jag har en del torkad björkved ute och nu är det så dags att får den under tak. Inte för att jag är beroende av denna ved för kommande vinter men någon gång skall den ju in och varför inte nu. Ingen brist på sysselsättning här!

2015-10-08 Norrsken 024mod
Bönehuset under norrskenets flamma
2015-10-08 Norrsken 019
I norr dansade norrskenet strax efter kl. 21. Sedan blev det betydligt mörkare när norrskenet gick hem.

0 kommentarer

    • PJ

      Nej, detta år hade jag inte pristagaren i min hylla. Det är egentligen ganska sällan jag råkar ha en ny Nobelpristagare i litteratur i min bokhylla. 2001 var senast när N.S. Naipaul fick priset. Honom har jag ett antal böcker av.

  • Erik Forsling

    Är inte så bra på stjärnbilder, men jag ser att du lyckades få med halva Karlavagnen där vid bönehusets tak – en stjärnbild som jag burit i mitt hjärta ända sedan barndomen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »