Upplevelser

Jag dalar mot vardagen efter en fantastisk fest

Var skall jag börja? Det finns så mycket att skriva om de senaste dagarnas händelser att jag har svårt att välja.

Igår kväll (söndag) återkom jag från årets Urkult. Mycket trött men glad, nöjd och lycklig. Tröttheten kom sig av ett stort underskott av sömn. Det blev inte mycket mera sömn än tre timmar per natt och trots att jag försökte mig på någon tupplur ville det inte lyckas. Jag gick och lade mig efter klockan tre natten till torsdag och ändå var jag pigg som en mört 06.20 när jag vaknade, morgonmänniska som jag är. Men det straffade sig igår kväll. Det blev inget bloggskrivande trots att jag hade tänkt slänga in några rader.

Det bästa med årets festisval var att sister Jane och svåger från Den lyckliga staden trivdes. För dem var det första året och det var med viss spänning jag såg fram emot deras reaktion. Speciellt svåger trivdes som fisken i vattnet. Han gillade verkligen att alla var så lättpratade och möjligheten att bada nere vid Badplats-campingen. Sister tyckte att det gick bättre än hon hoppats på. Det var främst campingen som hon befarade skulle bli jobbig. De har kanske inte samma breda musiksmak som jag har men det fanns så mycket annat: öppenheten mellan människorna, så många olika stilar, miljön, naturen, ja, hela konceptet. – Jo, visst hittade även de musik som de gillade. T.ex. Apolonias CD ”Fria Fötter” inköptes och skall också avnjutas i efterhand. Jag kan bara hålla med, Apolonia är bra! Apolonias musik är riktig Urkultmusik både vad gäller text och ton.

Andra höjdpunkter var alla människor jag träffade: både gamla och nya bekantskaper. Jonna fångade jag när hon kom susande på sin cykel på väg till jobbet på Sigges camping. Erika, en bloggbekant från Näsåker, fångade mig i vimlet och tur var det för jag tror inte jag känt igen henne annars p.g.a. av solglasögonen. Även mina tältgrannar från ifjol stötte jag på, de som gjorde tågfilmen på Tuben. Speciellt roligt var att en okänd bloggläsare från Hudiksvall kände igen mig och kom fram och hälsade. Se där gjorde också hatten nytta. Jodå Thomas, Brunte var också med på Urkult! Det fanns många fler som jag kanske får tillfälle att återkomma till.

Här får jag avrunda för annars blir det ett megainlägg som ingen orkar läsa. Bättre då att skriva litet längre fram när allt sjunker till ro och mognar. Musiken, det jag missade, det som var mindre bra, campingen, maten, avskedet. Just nu dalar jag sakta mot den ibland trista vardagen och i morgon är det åter jobb i Saltgruvan.

Här följer en bildbomb, klicka på första bilden för att gå vidare. Längst ned per bild finns en knapp för full storlek.

2 kommentarer

    • PJN

      Att börja jobba imorgon smakar också lite trä även om jag bara varit ledig 10 dagar på raken och de även lovar riktigt varmt väder till i morgon. Men det är bar att kavla upp ärmarna och börja på. Fast sommaren är inte slut ännu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »