6 kommentarer

    • PJ

      Japp, där satt den! Om man drar en linje från Ö:vik till Lieksa och en annan från Åbo till Luleå så kommer skärningspunkten att ligga i Oxkangar. Världen medelpunkt med andra ord. 🙂 Rakt i norr ligger Luleå, i öster Lieksa, rakt i syd Åbo och i väster Ö:vik. Normalt tror man att finska Lappland ligger i rakt i norr men si det är fel. Det är svenska Lappland. Ungefär som man tror att Vörå kyrka ligger norr om Kvevlax kyrka. Men si det gör den inte. Kvevlax kyrkan verkar ligga lite, lite längre norrut men mycket är det inte. Fast det känner du säkert till.

  • raniamaria

    Svar: Tackar! Blev riktigt nöjd med mås-bilden faktiskt. Sundsvall ligger ju nära kusten, något jag ofta glömmer bort när jag sitter här vid min sjö i skogen men vi har börjat göra lite mer turer ut till havet för att utforska – är ju verkligen en helt annan miljö än vad jag är van vid 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »