Allehanda

Något bakom dörren

Jag har det riktigt lyxigt där jag nu bor. Tidning i påse på dörrhandtaget varje morgon. Inte en, utan två blaskor. New York Times och US Today. Det har jag inte haft på åratal. Låt mig tänka efter, låt säga decennier. I fjol började jag prenumerera på Vbl som e-tidning och det fungerar för det mesta alldeles utmärkt. Kl. 00 på natten är det bara att hämta och bläddra igång.

Men visst är det ändå en speciell känsla att få en papperstidning i handen. Jag menar, dessa som jag nu läser är uppdelade i flera små delar. Det är knappt så man vet vad som är bak och fram. Det är Money, Sports, Life, Weekend Arts, Business Day och så vidare. Skulle jag sätta igång att läsa dem på morgonen skulle jag inte alls få något annat gjort utan kunde stanna på hotellrummet hela dagen. Och det är väl synd. Därför blir det mest på eftermiddag/kvällen som jag läser ett litet urval.

Som god sed tar jag en siesta på eftermiddagen när det är som varmast. Idag gjorde jag det också, men först satte jag mig vid datorn för att kolla ett och annat. Då knackar det plötsligt på dörren som öppnas och där står städerskan. Hon ursäktar sig, går in rummet och slår in en kod på telefonen. Hon skulle bara avsluta städningen sa hon. Ok för min del, tur att jag inte stod i bara mässingen i på väg in i duschen. – Hon ser snäll ut, hade säkert inte antastat mig.

New York Street

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »