Livet på landet

Vårvindar friska, leka och viska

Valborgsmässoafton i Oxkangar, nästan vilken dag som helst. Inget speciellt händer men en sak är säker, våren är här. Jag åkte runt en stund på kvällskvisten och dokumenterade. Tog bilder lite här och var. Flyttfåglar passerade och andra bevingade kvittrade frimodig i buskar och snår. En fin kväll, nästan inga vårvindar alls, rubriken till trots.

Isfritt är det och de mest tappra har redan badat i havet. Själv är jag en badkruka av mått och väntar förmodligen till juli. Fast vid närmare eftertanke har jag faktiskt doppat mig i maj månad något sällsynt år.

Förresten, det är nio år sedan jag startade denna blogg! Första maj 2010 skrev jag mitt första inlägg och idag är jag uppe på 1851 inlägg. Inte dåligt, låt säga? Tidigare, från år 2007, har jag också bloggat med namnet ”Ein bysbo” under bloggportalen bloggen.fi. Det är historia men spår finns på nätet. – Så egentligen har jag bloggat i 12 år!

Jag tänkte mest bjuda på en bildkavalkad med temat våren i detta inlägg. Här kommer en drös med bilder, varsågoda!

Men titta! Isen har redan försvunnit från Kalot-fjärden utanför min villa! Förra veckan! Dags för villaliv.

Fast lite is finns det kvar och just där jag brukar sänka mig i havet.

Båtarna ligger dock fortfarande på land

Snart kommer jag att här sitta på verandan i kvällssolens sken. Njuta av naturen, tystnaden och vågornas skvalp. – Kanske jag i år skall bada bastu?
Lite målningsjobb pockar dock på uppmärksamhet.

Inte så många båtar ännu vid bryggorna i byn men de kommer. Bild från ikväll, valborgsmässoafton 2019

Och med denna bild från Gammel-Ahlnäs hamn vill jag önska er alla en fin Valborgsmässoafton och en solig Första Maj!
Hur firar du Valborgsmässoafton och Första Maj?

2 kommentarer

 • Erik Forsling

  ”Själv är jag en badkruka av mått och väntar förmodligen till juli.” En god idé, men du skrev en gång att du följer min dotter på Instagram – och hon är onekligen inte den flitigaste att publicera sig – men du har kanske inte sett hennes, just nu, tredje senaste bild – rörande havsbad. Det var när hon och jag besökte H.H. och Maren i Stavanger över jul och nyår. Moa är en sådan filur som kan ge sig på nästan vad som helst, med sinnesfriden i behåll. Och de få kommentarerna är bästa nöjet.

  Och om du ändå är där, hennes måne är jag verkligen avundsjuk på, och jag tror mig minnas att också du uttalat dig om misslyckade månfotografier. Här har hon fått till det.

  I övrigt vill jag bara gratulera dig på årsdagen av ditt långvariga bloggande – det är tappert kämpat, om det nu ens varit en kamp i din värld.

  • Per

   Jo, det gör jag även hon inte är den flitigaste på detta medium. Månbilden är helt fantastisk och beviset för badet mitt i vintern är på plats. Lite morsk måste man nog vara för att kasta sig i Atlanten vintertid. Vi skall inte heller glömma klättringsvideon där hon gör ett nästa omöjligt kast för att ta sig uppåt på klätterväggen.

   Tackar, tackar! Ibland kan det vara segt, för det mesta halkar jag omkring på ett bananskal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »