Språk/Språket

Kurser på gång

Dagens klippning av gräsmattan den sista för denna säsong? Jag hoppas det även jag ännu inte välkomnar frosten. Hittills har vi klart oss undan minusgrader men träden har hastigt fått allt vackrare färger.

Första kurskvällen i spanska ikväll så jag vet vad jag har att göra alla tisdagskvällar fram till advent. Roberto var som vanligt pigg och bjöd på en fartfylld kväll. Vi fick redogöra för vad vi varit med om i sommar och jag berättade naturligtvis om Urkult och min bilfärd i svenska fjällen. På spanska naturlitvis för han vill ogärna höra annat. Lite hade jag förberett mig genom att fundera på vad jag skulle berätta om.

Jag kommer att ha gott om tid denna höst att plugga och öva spanska eftersom jag nu är permitterad en längre tid. Idag första lediga dagen. Om inget passligt jobb dyker upp gäller det att ta väl vara på tiden. Det blir knappast något sovande långt in på förmiddagen utan troligen kommer jag att vakna tidigt på morgonen. Sådan är jag, både kvälls- och morgonmänniska. Det kompenserar jag med en tupplur på eftermiddagen. Först läsa lite spanska glosor och sedan en siesta så sitter de säkert i huvudknoppen. Få se när min första spanska dröm kommer? På engelska har jag drömt tidigare men ännu inte på spanska.

Fotokursen har också kommit igång och redan har vi hunnit avverka två kurstillfällen. Intressant att tillsammans med likar utforska fotograferandets konst. För en konst är det. Både att behärska tekniken och att komponera en bild för att inte tala om bildbehandling i datorn. Nåja, en del känner jag till sedan tidigare och har praktiserat men det är alltid nyttigt att lära av en mästare på området. Jag har stora förhoppningar att utvecklas som fotograf fram till våren när kursen är klar.

Det blir kanske en och annan bildjakt nu i höst när jag gott om tid. Fritidsproblem kommer jag inte att ha!

oxkangar vatnlout
En bild från i somras en tidig morgon strax innan solen steg upp i öster.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »