Allehanda

Kick in the ass

Nästan varje gång jag gör en längre bilfärd brukar jag utdela ett antal ”kick in the ass” till mina kära medtrafikanter. De flesta sparkarna i baken får de som håller 10-15 km/h lägre hastighet än tillåtna trots att det är bra före och lagom mycket trafik. Man kan undra vad de sitter och drömmer om när de inte får upp farten utan segar på i alla oändlighet?

Men ännu värre är de som ligger tvåa i kön och inte kör om vid första bästa tillfälle som ges utan ligger tätt tätt nära snigeln.

En annan typ av trafikanter är de som håller samma hastighet oberoende av hastighetsbegränsningarna. De kör 70-80 både när det är 100 och 60 km/h begränsning. Det är som om gaspedalen fastnat i ett läge. De brukar också få en känga.

Det är inte så att jag uppmanar till vårdslöshet i trafiken men nog kunde de hålla sig något så när nära hastighetsbegränsningarna när trafiksituationen så tillåter. Ett fel som många gör och som är betydligt farligare än att hålla lite överhastighet är de som ligger för nära framförvarande. Speciellt vintertid med halka syndas det grovt mot denna uppenbara sanning. Håll avstånden mina damer och herrar, skulle jag vilja utropa, och stirra er inte blinda på hastighetsmätaren.

Ikväll gjorde jag en färd till provinshuvudstaden och Brunte kände att det var vår i luften. Han galopperade friskt fram genom Pampas landskap. Allt gick bra, trafiken flöt som den borde för en gångs skull. Inledningsvis behövdes inga sparkar delas ut. Vi låg fint i kön och höll ungefär 100 km/h ända tills vi kom till fartkameran vid Las Palvis. Hur i hela fridens namn måste kön plötsligt sakta ned till 75 km/h när vi passerade fartkameran trots att hastighetsbegränsningen är 100 km/h? Jag bara undrar och utdelade en kraftfull spark till ängsliga tomten längst fram i kön som inte hade koll på skyltarna. Som grädde på moset inträffade samma sak på hemvägen vid samma Las Palvis. Man blir så trött!

Nåja, vid hemfärden stannade jag till och tog några bilder vid älven som pressade fram ismassor. Bilar parkerades längs pulsådern och folk betraktade detta naturens under. Utan tvekan, här var det kö och långsam framfart. Här hjälpte nog inte några ”Kick in the ass”!

Här finns det is till groggen i mängd och massor

0 kommentarer

  • Syster Yster

    Måste nog vara nåt släktfel eller om man inte kan klassa det som släktfel så måste det vara släktdrag. Jag tycker nämligen inte heller om förare som kör 5 eller 10 för sakta, känns som om dom bara ville jäklas. Visst förstår jag om det är första bilturen efter vinteruppehållet eller om man har ett nypressat körkort i fickan, men andelen förare av den kalibern kan inte va alltför många. Å andra sidan, är jag inte heller förtjust i förare som tror att dom är ensamma på vägen och kör om i minst 120 på dubbla gulstreck och ger blank t… i alla andra. Jämn fart enligt hastighets-begränsningen + 3 och ned hänsyn till andra medtrafikanter är det bästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »