Upplevelser

Bilder från Urkult

Äntligen har jag fått ändan ur vagnen och plockat ihop lite bilder från Urkult i somras. Hela 128 bilder blev det och fler har jag. Bl.a. har jag bilder på människor som besökte festivalen men jag vet inte om jag vågar publicera alltför närgångna bilder av folk som jag inte frågat lov av. Vissa är riktigt bra, om jag får säga det själv, och det får jag, så det är lite synd att de inte kommer att visas. Ni vet, det finns människor som är lite känsliga vad gäller att synas på bild. Ungefär som Mohammed som inte heller får avbildas. Men ni får hålla till godo med dessa.

Jag hoppas att jag lyckats förmedla något av den stämning som rådde i Näsåker dessa första dagar i augusti. Musiken, naturen men fram för allt människorna som deltog på olika sätt var underbara. Jag behöver väl inte säga att jag också kommer att besöka Urkult 2014 som då firar sitt 20-års jubileum?

Bilderna finns i katalogen Urkult 2013 på Flickr. Flickr kan vara lite knepig att förstå sig på så här kommer lite handledning. Klicka på ”View all sets” för att se alla mina album på Flickr. Vill ni bara se bilderna från Urkult 2013 så är det bara att klicka på första bilden, den med kyrktornet, och sedan använda piltangenterna på tangentbordet för att gå framåt eller bakåt. Det går även att klicka till höger eller vänster om bilden för att se nästa bild.

Vill ni se bilderna i helskärm så klickar ni först på det tre vita punkterna i nedre högra hörnet och väljer sedan ”View slideshow”. I nedre högra hörnet finns det sedan en knapp med fyra pilar, klicka på den så får ni helskärmsbild. Vill ni stopp bildmatningen slår ni på mellanslagstangenten på tangentbordet och när ni vill gå vidare trycker ni på piltangenterna höger eller vänster. För att gå ut helskärmsläget tryck på ESC-knappen uppe i vänstra hörnet på tangentbordet.

Om ni orkar så finns bilderna till för er!

sigges camping
Här en bild från Sigges Camping.

10 kommentarer

  • Erik Forsling

   Som jag skrev hade jag bara skådat som hastigast, och uppenbarligen slarvigt – för jag tycker nog faktiskt att ditt förslag klår min spontana känsla. Din kandidat är helt enkelt en sådan där bild man bara vill ta!

   • Erik Forsling

    Uppenbarligen läser jag slarvigt också! I mitt fall var det nog faktiskt stråkvinkeln, mitt mellan de fokuserade ögonen, som som mest av allt bidrog till mitt gillande. Men smaken är olika.

    Klockan går, och imorgon bitti är min förlängda helg över, och tortyrredskapet väckarklockan kommer än en gång att påkalla min uppmärksamhet! Bara en fyradagarsvecka väntar dock!

    • PJN

     Ja, jag tycker som sagt själv om den. Människan i meditation framför elden eller vad man får för tankar. Sister Jane tyckte om en annan bild som hon också beställde en förstoring av för att hänga på väggen. http://www.flickr.com/photos/8114206@N07/10518327724/in/set-72157637015574833

     Några andra bilder av människor som deltog på festivalen har jag också som blev mycket lyckade men som jag inte kan publicera på bloggen eller på Flickr eftersom jag inte frågade om lov. De får jag bara ha för privat bruk. Men gott så.

 • idaerika

  Hej! Vilken fin och innehållsrik blogg du har! Jag har just börjat mitt bloggande, tänkte att jag skulle ta tag i drömmen om skrivande och fotografering.. Blev jätteglad över din kommentar till mina sommarbilder 🙂 Ser att du var här i Näsåker på Urkult i somras, kul! Jättefina bilder.. Jag sitter just nu några hundra meter från Nämforsen, plasten där du tagit många av dina bilder. Motiven skulle dock se lite annorlunda ut nu, det har hunnit komma lite is på älven intill stränderna och vi har även lite snö, dock snålt. Hare gott!

  • PJN

   Thanks!

   Tänk den som fick bo några hundra meter från Nämforsen! Även den mörka årstiden. Jag tror den har kvar sin magi. Det gäller bara att hitta (foto)vinklarna även när isen sträcker sitt band.

   Jag återkommer nästa sommar. Redan bokat i mitt sinne. Urkult 2013 var det bästa som jag någonsin upplevt!

   Jag har även en video på gång. Mitt första Urkult kommer förhoppningsvis på YouTube innan årsskiftet.

   Spännande att följa din blogg!

 • idaerika

  Den har absolut kvar sin magi. Det är en speciell känsla där nere, kraftfullt och andefyllt på nåt vis. Jag är ofta där nere och inhämtar energi. Ja, årets urkult var väldigt harmonisk. Jag har skrivit lite om den i Byabladet som vi har här på byn. Jag ska lägga ut mina ”krönikor” på bloggen inom kort. Roligt att du vill komma tillbaka. Är du redan här i sinnet är det meningen att du ska hit igen.. De flesta brukar ha den känslan av festivalen, som faktiskt är rätt unik i sin form. Ser fram emot videon! På återseende 🙂

  • PJN

   Förhoppningsvis får jag ytterligare någon med mig till Urkult 2014. Det är få som känner till den på denna sidan pölen men jag är en god ambassadör. 😉 Krönikorna ser jag fram emot! Själv skrev jag några inlägg om Urkult med början 2 augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »