Allehanda

Jag sliter mitt hår

Ikväll slängde jag ut julpyntet. Ett stycke ljusstake kopplades loss och fördes till de övre gemaken för att översomra. Det heter ju övervintra, varför skulle det inte kunna heta översomra när juldekorationer och annat pynt skall vila sig fram till nästa jul?

Det kan tyckas fattigt med bara ett pynt i fönstret under jul. En ynka ljusstake. Faktum är att jag vissa år har haft uppe två röda stjärnor på andra våningen som mot öster och väster signalerat att nu är det jul även uppe på backen. Dock visade sig att dessa stjärnor innehöll varsin slinga julgransserie som skulle kopplas till det allomfattande elnätet. Några av de små lamporna behagade gå sönder varför inget sken lyste i de röda stjärnorna. Att söka vilka lampor som felade frestade så på mitt tålamod att hela arrangemanget placerades tillbaka i kartongen. Det fick räcka med en ljusstake.

Något annat som också mankellerar är min i fickan boendes telefonapparat. Den har troget tjänat mig i närmare tre år. Men nu har diverse fel uppstått. En knapp har lossnat och försvunnit, laddningen krånglar och ljudet är minst sagt skralt. Det sista är det mest bekymmersamma. Igår beställde jag tid hos tandläkaren vilket föranledde ett antal ”va”, ”kan du upprepa”, ”jag hör inte vad du säger”. Troligen trodde telefonisten i andra ändan att  jag även var i behov av hörapparat.

Jakten på en ny mobiltelefon är igång. Problemet är att jag inte vet vad jag vill ha. Skall det vara en billig grundmodell eller en avancerad tryck-på-skärmen alltiallo.

Det jag använder, förutom vanlig telefoni, är SMS, kalender och lite fotografering. I affärerna finns alla möjliga och omöjliga modeller som pockar på att plockas ned från hyllan och få bostad i min ficka. Jag sliter mitt hår, det lilla som finns kvar, och funderar vilken modell som tjänar mig bäst. Behöver jag verkligen GPS? Joo, tänk om jag går vilse i skärgårdens skogar och ingen komp/is/ass har. Då behövs GPS. Men allt det andra då? Jag sliter mitt hår.

 

Ett tåg med fri Internet önskar sig väl alla?

0 kommentarer

 • Shirouz

  Tack för besöket, det är ett underbart ord ”mankellera”, menar jag 🙂
  För övrigt känner jag igen och känner med dig, när det kommer till mobiltelefonen.
  Själv har jag en gammal trotjänare som jag inte heller hör ordentligt i, mellanslaget fungerar inte, som det ska och några knappar glappar som de vill. Jag har varit inne på NetonNet några gånger (en gång kom jag hem med en mobil som var helt rabiat och fick lämnas tillbaka.) och drabbas varje gång av teknikstress. Klappar mig själv på axeln och övertygar mig om att det nog går ett tag till med den gamla mobilen…

  • Chorizo

   Jag kom faktiskt på att jag har en gammal telefon liggandes,utan kamera, radio och allt det andra, men vad gör det. Den har bra ljud och sms kan man också skicka. I värsta fall får jag ta den tills jag bestämt mig. Problemet är att det är så stort urval.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »