Funderingar

Nu öppnar de igen för den hungrige

I den sista skälvande timmen av maj månad 2020 kan jag meddela att sommaren äntligen kommit till byn! Riktigt fint och varmt idag och imorgon lovas ännu mera värme. Det ser ut att bli en fin första vecka i juni.

I morgon kan man åter besöka restauranger för att på plats inmundiga måltider och rätter. Ska bli, helt säkert någon dag. Hämtmat i all ära men nog är det ändå bäst att få äta på plats.

Hellnäs Grill och Glasskiosk öppnade i helgen och när jag i lördags hämtade sommarens första hamburgare där så var det en strid ström av sugna glassköpare. Även Olivias Café och Grill i Brudsund har kört igång. Jag är dock inte helt säker på öppethållningstiderna så här i början. Hämtade en hamburgare där tidigare i månaden och god var den! Även Tesses Café i Vassor är på G med servering från och med i morgon. Ja, ja, kanske även denna sommar blir till något.

Många evenemang är dock inställda, jag skulle tro det mesta. Juthbackamarkanden 21-22.8.2020 har ännu inte ställt in så där finns ett litet hopp även om det inte skulle förvåna mig om också de avstår. Juthbacka Restaurang kör dock igång med matservering på plats i morgon och naturligtvis skall stället med Österbottens godaste lunch besökas vid tillfälle!

I detta läge när det finns så få tillställningar att se fram emot så får man hitta på lite själv. Jag har vissa planer inför midsommar men det fordras perfekt väder med sol och nästan vindstilla. Det är inte helt lätt att arrangera men vi får se hur väderleken artar sig inför midsommar och om det finns plats.

Hur ser dina sommarplaner ut? Blir det att sitta hemma och uggla eller finns det alternativ?

Den bästa tiden på året är den mellan hägg och syrén. Nu håller häggens blomster på att slå ut varför den bästa tiden är nu. Eller som Jan Malmsjö sjöng: ”Vår bästa tid är nu”, alltid nu.
Detta är vid Gammel-Ahlnäs hamn i Oxkangar dit jag ofta styr mina steg.

Där finns också soffa och bord ifall man vill ta sig en fika.  Badhytt finns för omklädning samt utedass. Det vi målade tidigare i månaden.

Mums, sommarens första hamburgare från Hellnäs grillen. Glass avstår jag gärna från men en och annan hamburgare skall väl gå ned. Speciellt om det finns ägg och bacon i paketet.

Ett annat sommartecken. Sister Jane och svåger sjösatte sin Bounty för en vecka sedan. Hon fick doppa sin köl i Hellnäs sund bredvid en annan Hallberg-Rassy båt, Blue Marlin.
75 år – historien om Hallberg-Rassy!  

2 kommentarer

 • Annepauline

  Vilka härliga bilder! Och vilken härlig hamburgare! Jösses, så sugen jag blev på hamburgare.
  Här har det också blivit varmare temperaturer. Torrt är det, snart blir det väl skogsbränder. Bränder ja, i natt hade någon anlagt eld i en skola som ligger bara ca 200 meter från mitt hus. Vilken brasa! Vad det rykte! Luften var helt grå av rök och det var ingen behaglig rök om jag säger så. Det har varit två anlagda bränder i den skolan förr, senast i mars i år. Det måste vara någon som verkligen hatar den skolan. Nåja, skam den som ger sig, nu är hela skolan förstörd. Tredje gången gillt om man säger så.

  • Per

   Ja, ser den inte fin ut? Och smaskens god! Bara det nu inte blir för många hamburgare denna sommar. Inte bra för midjemåttet.
   Skogsbränder, ja. Härom dagen hade vi en ganska stor skogsbrand i kommunen. 12 hektar brann. Så nu är det brandvarning i hela landet.
   Väldigt tråkigt att sådant händer, att en skola bränns ned. Är branden anlagd finns det en eller flera människor bakom och det vore intressant att se hur dessa är funtade. Den/de är nog inte de mest lyckade exemplaren i samhället. – Så onödigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »