Allehanda

Namnbyte

Jag fick ett dödsbud; som jag visserligen anat men som ändå kom som en plötslig bekräftelse. Jag har under en lång följd av år haft kontakt med en av salig mors väninnor från den tid hon bodde i Stockholm. Skickat julkort, fått brev. Maskinskrivna sidor i retur ännu ifjol. Inget Word, printer eller epost där inte!

I december fanns hon inte på Eniro i Sverige som hon eljest brukade. Jag skickade ändå julkort och skrev min adress på kortet som en ledtråd.  Jag fick ett telefonsamtal: hon har gått bort i en ålder av 92 år. RIP Brita!

Mannen som ringde hade haft svårt att hitta mitt telefonnummer. Jag fanns inte på Fonecta i Finland. Orsaken är att jag inte finns i dagens digitaliserade telefonkatalog med mitt riktiga namn. Förutom min jobbtelefon vilket kan vara vilseledande.

Kärt barn har många namn och jag har förutom mitt riktiga tilltalsnamn också namnet Bengt vilket få känner till. Detta namn Bengt använder Fonecta Finland vilket skapar viss förvirring hos de som söker mitt telefonnummer.

Detta ändrade jag på idag och fr.o.m. måndag borde jag finnas på Fonecta. Alltså lever jag!

Vill ni komma i kontakt med mig kan ni skriva en kommentar på denna blogg eller skicka ett epostmeddelande. Kontaktinformation finns på bloggen. Jag passade på att hämta hem den sista telefonkatalogen som ges ut i våra trakter denna dag. Inte ens där finns jag som tryckt på papper. Jag är ju trådlös!

Telefonkatalog 2017
Hittar ni mitt namn i Livets bok Fonecta? Nope även om ni plockar fram de bästa läsglasögonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »