Funderingar

Painters from the North

Må så vara att Facebook är en skvallerkärring och trätobroder men det finns också mycket bra med Facebook (FB). Man kan finna likasinnade för utbyte av kunskap och färdighet, gemenskap och inspiration. Eller för den delen, gamla bekanta.

En grupp som jag starkt vill rekommendera är ”Painters from the north”, målare och konstnärer från Norden. Så många otroligt fina bilder och målningar som där presenteras!  Ibland blir jag helt mållös för att inte säga andlös. Kan vi alls framställa sådant i nutid med våra hypermoderna kameror? Står fortfarande penselns kraft sig bi?

Länk finns längre ned och om jag förstått rätt så kan även de som inte har konto på FB titta. Klicka på knappen för helskärmsläge uppe i högra hörnet på bilden, sedan på F11-knappen på tangentbordet om man vill ha fullständigt helskärmsläge, vilket rekommenderas! Sedan bläddrar man vidare med piltangenterna på tangentbordet. Tillbaka med ESC-knappen uppe till vänstra hörnet av tangentbordet eller F11-knappen.

Jag är intresserad av fotografi och ibland lyckas jag få fram någon extra fin bild. Det fordras dock träning och idoghet för att bli en bra fotograf. En stor hjälp är att betrakta andras bilder och därifrån få inspiration och lärdom. Bilder: fotograferade på olika sätt, målningar, teckningar, ristningar. Det är som att författa texter, ju mera man läser, desto bättre blir man på att uttrycka sig skriftligt. Eller som snickare, att se en mästares verk och därifrån få inspiration och lärdom.

Detta inlägg är ett tips för att se de otroligt fina bilder som våra nordiska konstnärer frambringat. Titta och kom gärna med kommentar!

konstverk

En liten gissningstävlan, var finns detta konstverk i Österbotten?


Painters from the North – Facebook

2 kommentarer

 • annepauline

  Det är verkligen många helt otroligt vackra bilder! Jag blev sittande och tittade på bilder en lång stund och kommer säkert att titta flera gånger till.
  Jag läste nånstans att Facebook ska byta namn. Var det till Meta eller något liknande. Vad nu det betyder?

  Var konstverket på din bild finns i Österbotten vet jag inte. Det ser intressant ut. Är det ett vikingaskepp?
  Nånstans i någon skärgård finns det. Kanske Oxkangar rentav?

  • Per

   Kanske FB vill Meta efter fler användare? Ibland har jag lust att slänga hela FB men så finns det ju sådana sidor som ”Painters….”
   I skärgården men inte i Oxkangar. Det är vid Replotbron, på Replotsidan bredvid Bernys restaurang som detta konstverk finns. Jag vet inte vad det heter eller vad det föreställer och trots idogt sökande på Google hittade jag ingen annan bild än min. Kanske ett namn med vind?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »