Allehanda

Är det inte det ena så är det, det andra

”Kungen är död, länge leve kungen” är ett utrop som, om jag inte är helt ute och cyklar, förkunnas när en ny regent tillräder tronen efter sin föregångares död.

Något liknande kan jag också utropa: ”Mina husnycklar har hittats, var finns mitt USB-minne?”

Som den minnesgoda läsaren kommer ihåg så hade jag tappat mina stugnycklar för en tid sedan. De återfanns under den hurts där jag menade att jag placerat dem. Trots att jag två gånger med ficklampa sökte under hurtsen så såg jag dem inte. Först när jag tittade från ett annat håll såg jag dem och glad i hågen fiskade jag fram dem.

Säg den glädje som varar; följande dag upptäckte jag att ett av mina USB-minnen var borta. Jag hade besökt en förening för att hjälpa dem lite med en hemsida och sparade en logo på mitt medhavda minne. Jag minns att jag tog minnet ur datorn, sedan försvann den lilla manicken spårlöst. Ingenstans finns minnet trots att jag letat noggrant genom kläder och bil. Kan jag ha tappat det på väg ut till bilen?

Ett USB-minne kostar inte mycket men jag hade en hel del fin musik på det som jag brukar spela i bilen. Det är tråkigt att samla ihop all den musiken igen. En annan sak är att jag kanske hade andra saker på minnet som inte bör komma i orätta händer. Det tråkiga med minnen är att de kan innehålla sådant som inte är till för tredje part. Jag tror det inte men man vet aldrig. Ibland brukar jag transportera ett och annat digitalt material på dessa minnen. Allt går bra tills man tappar dem.

Jag är nog rädd att minnet ligger ute i snön någonstans. Ifjol tappade jag bilnyckeln mitt i vintern i snön utanför min bro (utetrappa) och fast jag såg vart den försvann så hittade jag den inte. Först på våren när snön smält bort kom nyckeln fram, ungefär där jag såg den försvinna i snödrivan. Det som göms i snö kommer fram i tö får vi åter hoppas.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »