Allehanda

Post på avvägar

Jag har beställt en bilderbok. Ett praktverk om jag får tro recensionen i provinsens ledande svenska dagstidning. Boken skickades för en vecka sedan från Adlibris och borde nått mig genom postens förmedling efter 2-3 dagar. Här sitter jag ännu utan bok trots att jag kunde följa dess väg på nätet ända fram till Seinäjoki. Sedan gick något galet och den bara försvann tills jag fick meddelande i brevlådan att boken kunde hämtas ut på ett helt annat postkontor än det vanliga.

På tal om postkontor så finns de knappast mera. Mitt vanliga postkontor är inhyst hos en bensinstation med servering medan jag imorgon får bege mig till en bank för att hämta mitt paket som råkat hamna lite fel. En omväg på si så där en dryg halvtimme.

Egentligen sörjer jag inte de gamla postkontoren. De hade begränsade öppethållningstider medan jag nu kan hämta paket och köpa frimärken, om jag så vill, ända in på sena kvällen, alla dagar veckan. Åtminstone hos mitt post-bensinstation-kontor. Hos banken i grannbyarna får de snällt hålla sig till kontorstider något som jag hoppas att vi inte drabbas av i vår by.

Något annat som krånglat är uppdateringen av min webbläsare Flock. Efter att jag uppdaterat till version 3.5.3.4641 fungerar inte bokmärkena som de skall och jag kan inte heller skapa nya kataloger i mina favoriter. Jag vill ha ordning och reda på mina bokmärken men nu är allt upp och ned. Den har också berövat mig en tidigare funktion där jag kunde se när jag fått mail till mitt Yahoo-konto, ett konto jag kopplat just till denna blogg och som gjorde att jag snabbt kunde se om någon kommenterat min blogg. Därtill tjatar den nygamla webbläsaren om jag skall registrera mig på deras hemsida. Jag blir så trött på alla dessa meningslösa registreringar och konton i all oändlighet. Snart skippar jag Flock, som tidigare varit bra, om jag inte får rätt på den.  Istället kanske jag kan bläddra i min nya bok som jag förhoppningsvis får hemforslad imorgon. Någon gång skall det väl ändå reda upp sig

Jag skall inte klaga alltför mycket. Rekord i långsam postförsändelse var i somras när jag fick vänta i 72 dagar på en bok från Canada och Windows egen webbläsare Explorer är som en lus i tjära jämfört med Flock.

Postlåda i Dronningens by

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »