Allehanda

Många siffror och sladd i kurvan

Idag Långfredagen har jag varit riktigt duktig. Bland annat betalade jag fastighetsskatten. Det var en faslig massa siffror innan europengarna kunde skickas till skattmasen. Hela 50 siffror inklusive långt kontonummer, långt referensnummer och två bankkoder som skulle knappas in på nätbankens hemsida. Två olika fastighetsskatter betalade jag; det ger hela 100 siffor som måste vara absolut rätt. Inte en endast nuffra får vara fel. Varför måste förresten skatteverket ändra kontonummer varje gång det skall göras en inbetalning? Det hade varit bra mycket lättare om det åtminstone varit samma kontonummer. En streckkodsläsare vore kanske inte så dumt att ha.

En annan sak jag funderat på är den service som våra skattepengar betalar. Varför har inte Destia (så kallas väl vägverket dessa dagar?) plogat bort snökarmarna i tid på landsvägen som går genom byn? Nu smälter snön på vissa skuggiga ställen på dagarna i kortvarigt solskenet och vattnet rinner hur som helst på vägytan för att frysa så fort skuggan kommer eller solen går ned. Det blir fläckvis glashalt och jag har haft flera rejäla kast med bilen när jag hamnat på dessa isfläckar på i övrigt snö- och isfri väg. En dag mötte jag en bil i en kurva och fick sladd. Tur att jag inte körde fort och att isfläcken inte var stor. Vem vet hur det annars gått? Fint att Brunte, den gamle trotjänaren, ännu är säker på sina fötter och ryttaren en duktig chaufför. 😉

väg
Här ser ni vad jag menar. Mest skugga och kallt väder gör att det inte smälter snö här men längre bort på backen är det annorlunda.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »