Allehanda

Dröm och tatuering

Jag drömde senaste natt. Jag hade checkat in på ett hotell i Köpenhamn under fel namn. Av någon konstig anledning uppgav jag att jag kom från Jamaica. En av hotellets personal skulle klistra en liten bild av Jamaicas flagga på benet av den stol jag satt på. Då sade jag att det var fel och att jag kom från republiken. Då blev hon förskräckt och ville ursäkta sitt misstag med att ge mig några små saker. Vackra klisterbilder, en nagelklippare och en lite sak som jag trodde att jag skulle ha i näsan. Ungefär som ett ben i näsan som vissa stammar från Afrika har eller från någon annan exotisk kontinent. Dock visade sig att det var en pytteliten sax som hon började klippa mitt hår med. Stora tjocka lockar som hon kastade på bordet framför mig. Varifrån kom allt håret?

Vad kan det månne betyda? Att jag snart borde boka tid hos frissan, att man inte skall uppge falsk identitet eller att skall jag skaffa mig en piercing? Ett ben i näsan, skulle det sitta fint? Det sista är nog inte aktuellt för mig, jag som inte ens skulle kunna tänka mig en liten tatuering. En liten tatuering har emellertid kusin Vitamin. Tre punkter i tumvecket. Vad betyder det? Jag har sett det tidigare men aldrig kommit mig för att fråga vad det betyder. På nätet spekuleras det om att det är luffartecknet eller att sjömän tatuerar in prickarna efter att passerat speciella ställen på jorden, typ ekvatorn, Cape Horn eller någon annan Cape. Det sista kan stämma, han är f.d. sjöman och har seglat på de stora haven.

Seglar på haven gör han fortfarande. Snart åker han och hans fru till Medelhavet för att fortsätta sina färder i egen segelbåt. Hit blir vi andra att tugga vidare på denna långa vinter. Tuggar gör också kölden mina kinder. Jag gjorde en kort söndagspromenad. Tur att den blev kort för när jag gick tillbaka samma väg fick jag gå baklänges för att inte helt frysa bort nästippen. Så kallt var det trots att det inte alls blåste mycket. Jag undrar vad folk tänkte; går han och drömmer nu igen? Drömmer gör jag inte ofta men drömmen från sistlidna natt var så stark och tydlig så något måste den betyda. Tänk om det fanns en Josef i byn som kunde tyda drömmar. Den i skriften bevandrad vet vilken Josef jag menar.

 

Kall vinterväg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »