Allehanda

När vi minst anar

”Det är ganska intressant att ha cancer”; så inleds ett program som jag gärna vill tipsa om.

Ofta klagar vi över struntsaker; vädret, trötthet, en ogin medmänniska, en liten olycka, en tumnagel som gått sönder, billåset som frusit fast. Visst, just då är det PROBLEM i kvadrat, men när man tänker efter; visst skulle det kunna vara mycket värre?

Programmet jag avser kan ses i repris på lördag (2011-02-19) kl. 15.30 på FSTV5 eller på nätet, http://arenan.yle.fi/ohjelma/4089.

Det är program som ” Seportaget: Äventyr i denna kropp” som gör att man orkar betala licensavgiften för televisionens utsändningar.

Egentligen handlar det inte speciellt mycket om cancern men den finns i bakgrunden som ett kitt för ett liv efter beskedet om sjukdomen.

John Wickström bor på Kökar (Åland) i ett gammalt sädesmagasin som han rustat upp. Han köpte det för 500 mark. Något annat han också köpte var en gammal träbåt från Limhamn för 800 svenska kronor.

Han är f.d. sjökapten, äventyrare och gillar att måla. I programmet träffar han Nina, dotter till en kusin. Han funderar på att segla jorden runt. Han har humör och är en lycklig man. Trots sin cancer.

Se programmet och känner er lite mera harmoniska! Det gjorde jag. – Fina bilder, vyer och tankar som föds.

 

På språng

0 kommentarer

 • Syster Yster

  Visst är det beundransvärt med folk som trots sin sjukdom kan se det positiva i tillvaron. Det är ju det vi i allmänhet inte kan, vi bara gnäller över sånt vi inte kan få.
  Jag har en arbetskamrat som just nu är på en jobbig resa mot ett friskare liv och ja, hon har det inte lätt. Så vi borde kanske vara tacksamma för det vi har istället för otacksamma över det vi inte har.

  • Chorizo

   Programmet ger en annan synvinkel på liv och död. Åtminstone jag fick en positiv känsla efter att sett programmet.

   Även hans sätt att leva och bo fann jag intressant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »