Allehanda

Nästa man till rakning

Rakning och klippning hör till livets återkommande syssla om man nu inte fördrar en look á la Simon Spies när han var på topp. Själv har jag idag besökt frisörskan och fått luggen klippt både bak och fram, mest bak. Riktigt snyggt, om jag får säga det själv. Det är inga stora variationer i min frisyr därför uppstår inga avancerade diskussioner om hur jag vill bli klippt. Det är som en tyst överenskommelse i stil med ” The same procedure as last year, Miss Sophie?” mellan mig och min frisörska.

Visserligen finns det frisörer på närmare håll men att byta frisör är inte gjort i en handvändning. Det är ungefär lika svårt som att byta bank. Min granne i söder kunde jag t.ex. anlita. Han har nämligen nyligen köpt en elektrisk ullsax som han senaste vecka praktiserat på sina får. Det första fåret tog över en halvtimme innan det blev färdigt klippt men övning ger färdighet. Dock tror jag inte jag vågar lägga huvudet på huggkubben i akt och mening att bli klippt hos grannen.

Igår tittade jag på SkyNews där det visades debatt från parlamentet i Storbritannien med anledning av budgeten. Där gick det livat till. Livligt bifall hördes från församlingen när olika talare framförde sin åsikt. Jag kom att tänka på att ljudet liknade ett unisont bräkande: Yeeee. Ungefär som fåren hos grannen. Nu vill jag inte påstå att alla Förenade kungarikets politiker är fårskallar, sådana kan vi lika gärna hitta bland republikens politiker på olika nivåer. I republiken går vi snart till val för att välja styrande i granitborgen men något riktigt riv i debatten verkar det inte förekomma. Det vanliga lovandet förekommer med sänkta skatter och nya förmåner. När det sedan kommer till kritan finns det inga pengar. Tacka vet jag det när skattesänkningar går före god samhällsservice.

En nyhet i valdebatten är dock Sannfinländarna som är nästa man till rakning när det gäller att ta ansvar för sin politik och sina löften. De har gått från att vara ett småparti till att tävla med de stora partierna i opinionsundersökningarna och kommer troligen att göra ett mycket bra val. Kanske det blir annat bräkande i granitborgen efter valet? Dock tror jag inte att det blir lika lustigt som i London på de gröna lädersofforna.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TsAa9VmwOaI]

 

De som inte orkar lyssna på engelska politiker kan istället ta en titt på fåren innan klippningen.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *