Upplevelser

Ny skärm

Jag kör med laptop och stor 27” skärm för att se vad som händer i låddan. Framför allt är det vid bildredigering jag anser att det är viktigt att ha en bra och stor skärm. Den gamla LG-skärmen hade jag haft i 4,5 år när den fick fel i vintras och jag lät byns elektronikkunniga person titta på den. Han fixade den men det höll bara en kort tid så blev det problem med att se svaga färgnyanser. Det gick inte att se skillnad på vitt, ljusgrått och ljusgult. Till sist tröttnade jag och igår köpte jag en ny Samsung 27” skärm.

Först blev jag besviken för det såg inte alls bra ut. Men efter en stund blev det bättre och nu är jag fullt nöjd. Kanske det var någon installation eller kalibrering som skulle göras i löndom? Hur som helst en riktigt bra skärm som är tillräckligt stor är nödvändig för fullt utbyte av datorupplevelsen.

Samma är det med att ha ordentliga högtalare kopplade till datorn. Laptopens egna högtalare är mest till för syns skull, om man kan uttrycka det så. Idag kan man se TV via nätet eller lyssna på musik via t.ex. Spotify och då gäller det att ha bra grejor kopplade till datorn för att rätt kunna ta tillvara det som bjuds.

Därför är mitt råd: skaffa en tillräckligt stor extraskärm till din bärbara dator och bra högtalare, (inte de billigaste!) Det blir som natt och dag skall du se!

Här nedan några bilder från min resa till Köpenhamn våren 2015 som jag tror att jag inte visat tidigare. Ett rent nöje att se med min nya skärm.

Min niece Fina Cristina har nyligen gjort en resa till sagda stad och här kan ni läsa om hennes intryck och se bilder.

Besöker man Köpenhamn måste man naturligtvis köpa en pölse eller två.
Öl måste man också smaka i denna ölens huvudstad

Eller ta en funderare eller två
… så till vida att man inte spelar en trudelutt
Sakta vi gå genom stan, dvs längs med Ströget mot…

… Nyhavn där vi kanske stiger ombord på en skuta och seglar iväg, vem vet vart.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »