Allehanda

Semestergöra

Riktigt fint väder har det varit och mer lär det bli. Vad gör jag då? Jo, jag passar på att uppgradera operativsystemet på datorn från Windows 7 till Windows 10. Som om det vore fin-väders-göra. Jag ville i alla fall få det gjort nu under semestern och eftersom resterande dagar också ser ut att bli fina så är det sak samma vilken dag jag gör det.

Det hela gick förvånansvärt smidigt när jag väl fick igång processen. Vid första försöket stod datorn och småjobbade utan att det hände något. På skärmen stod det ”Arbetar”. Detta var dock falskt alarm och efter elva timmar och en natts sömn avbröt jag och provade med ny start. Och si, tredje gången då rullade det igång på riktigt och klarades av på en dryg timme.

Har man Windows 7 eller 8 så får man gratis uppgradera till senaste Windows 10, något som jag rekommenderar. Ett nytt utseende och en del nya funktioner men det mesta kändes ändå bekant. Snabbare uppstart, skrivbordet finns kvar men också Windows 8 utseendet med de fula, fyrkantiga rutorna, fast i en annan design. Bara att välja vilket man föredrar. En ful-ruta var riktigt nyttig, nämligen den som visade vädret i byn, både per timme och nio dagar framåt plus lite annat smått och gott som kan vara bra att veta. Den nya webbläsaren Edge var en positiv överraskning när man jämför med gamla Explorer. Snabb och smidig. Det bästa var att alla program och filer fanns kvar så att jag slapp att återinstallera programmen vilket brukar vara tidsödande.

Städat har jag också gjort samt sysslat lite med gräsarbete. Fåren blir så glada när jag slänger över gräs eller torkat hö till dem. De bräker och kommer springandes så fort de hör eller ser mig. En gång sprang de rakt genom en torr buske så att stickor och strån yrde.

Och i morgon skall mattorna tvättas och resterande gräsarbete klaras av. I lagom takt, tupplur, sitta i skuggan och filosofera eller läsa samt sovmorgon vilket troligen betyder att jag inte vaknar förrän vid 5-6-tiden. Det är ju semester!

oxkangar sommarkväll
Fina augustikvällar men mörkret kommer allt snabbare. Stor skillnad mellan nu och midsommaren.

0 kommentarer

 • hasse

  Tycker mej ha läst så mycket negativt (typ. storebror ser dig) så jag har varit tveksam. Kanske jag borde börja med att läsa användarvillkoren man ska godkänna.

 • kicki53

  Har inte vågat mig på att uppgradera till Windows 10 ännu. Har hört rykten om barnsjukdomar i systemet, men vet ju inte om det stämmer. Windows 8 är ju inget hit direkt, så det kan jag skippa när som helst egentligen bara det nya håller måttet.

  • PJ

   Åttan gillade inte heller jag, därför hoppade jag över den. Visst kan det finnas barnsjukdomar i systemet men hittills är jag nöjd med hur det beter sig. Lite nya sökvägar till olika funktioner och annat att bekanta sig med men helt ok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »