Allehanda

Äntligen…

…har jag fått semester! Två veckor ligger nästan orörda framför mig. Men väntan har varit svår. Aldrig förr har sommaren känts så långsam och samtidigt varit så kort.

Längtan efter semestern har gjort sommaren lång; aldrig ville den dag infinna sig när jag kunde stämpla ut och känna mig fri som en kalv på grönbete. Samtidigt har en stor del av sommaren redan passerat och ingen riktig sommarfeeling har infunnit sig. Mycket beroende på vädret som varit både svalt och regnigt. T.ex. har jag inte gjort en enda simtur trots att vi redan passerat medlet av juli. Eller röjt buskar och ogräs kring tomten som är en typisk semestersyssla. Semestern blir i år betydligt senare än normalt och när vi nu äntligen får vår ledighet återvänder många till jobbet.

Nästa vecka går Urkult av stapeln, sommarens, för att inte säga, årets stora händelse. Naturligtvis styr jag kosan dit och idag har jag gjort några inköp med tanke på campingen några dagar. Tyvärr ser vädret inte ut att bli det bästa. Regn utlovas torsdag till lördag och därför har två mindre presenningar inköpts för att ytterligare garantera vätans frånvaro vid mitt nattläger. Förhoppningsvis får jag en sådan tältplats att jag kan spänna upp extra regnskydd mellan tallarna.

Jag får ta det som en utmaning och en erfarenhet. Huvudsaken är jag ännu en gång får uppleva Urkult. I bästa fall sker ett omslag i vädret och att det ändå inte blir så pjåkigt.

I morgon avslutas Jakobs dagar i Ebbas stad och tanken är att då besöka staden. Hyfsat väder har utlovats. Äntligen semester!

urkult väder 2015
Även om väderprognosen idag från yr.no ser så dyster ut för Näsåker nästa vecka så åker jag. Min Helly Hansen tröja finns i packningen. Temperaturerna är inte heller något att skryta med.
Urkult t-shirt
Hinner den bli torr till i morgon em?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »