Allehanda

Vincent och Josephine

Danska kronprinsparet har begåvats med tvillingar vilka idag fått sitt namn. Vincent och Josephine heta de två små. Vincent har också mellannamnet Minik vilket är första gången jag hört. Systern fick det finskklingande mellannamnet Ivalo vilket också är en kommun i finska Lappland. Minik och Ivalo är dock grönländska namn.

Vincent får mig att tänka på Vincent van Gogh, den stora holländska målaren medan Josephine får mina tankar att gå till stjärnartisten Josephine Baker. Fint skall det vara när det är kungligt dop och med många namn. Gossen fick ytterligare två namn, Frederik och Alexander medan tösen också kan skriva in Sophia och Mathilda som sitt kännetecken.

Jag är inte speciellt rojalistisk av mig men deras far, kronprins Frederik, verkar vara en mycket sympatisk person gift med Mary från down under.

En annan sympatisk person är Glödande Kolet i saltgruvan som har en kaffemugg med två av sina barnbarn som motiv.  Melvin och Malte heter pojkarna som är en stor glädje för Kolet. Gossarna håller varje arbetsdag ett öga på farfar/morfar, vilket vet jag inte, när han dricker kaffet ur muggen. Namnet Malte har danskt ursprung vilket inte är så dumt det heller.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wyhTW705BNQ]

Josephine  kunde minsann dansa den tiden det begav sig. Musiken är dock betydligt modernare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »