Allehanda

Det som göms i snö….

Någon gång före jul tappade jag min bilnyckel. Jag trodde det hände inomhus. Jag minns att det snöade. Som tur var hade jag reservnyckel men jag skaffade ändå en nyckel till för utan reserv vågade jag inte lämna mig. 60 europengar kostade en nyckel.

Idag har den mesta snön smält bort men en rejäl driva finns fortfarande vid uthuset. Kanske grannen kommer med traktorn och petar i den med frontlastaren så att den försvinner snabbare. Själv planerar jag en påskbrasa och han kanske har ett och annat brännbart att bidraga med. Jag har inte så många traditioner som jag vårdar vid högtiderna men en rejäl påskbrasa tycker jag hör till. Julgranen är mest pynt och barr men en brasa vid påsktid har också sin praktiska funktion. Sådant avfall som samlats under vintern och som är brännbart får gå up i rök och skrämma alla häxorna på väg till Blåkulla. Plus att en och annan korv kan grillas på glöden om man har tålamod.

Det som göms i snö kommer fram vid tö. Den låg vid farstutrappan. Bilnyckeln.

Off topic. En hjälpande hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.